Online

Top 5: Disse gamere tjente mest i 2019

Den populære streamer Ninja tjente 115 millioner kroner i 2019.

Foto: Lev Radin/Shutterstock

Julius Christiansen Tromholt


5 februar, 2020I gamer-verdenen behøver du ikke at være en af de bedste til et spil for at blive den rigeste.

Selvom du kan tjene rigtig mange penge på at vinde store turneringer i populære spil som Fortnite, Counter-Strike og Dota 2, så behøver du slet ikke at deltage i turneringer for at blive rig på at spille computer. Det skriver Forbes.

Mange gamere er nemlig influencere. De lever af at underholde – ikke af at være blandt de bedste. De mest underholdende gamere får millioner af følgere på sociale medier som YouTube eller Instagram.

Når man har mange følgere, så vil de store firmaer give dig masser af penge for at reklamere for deres produkter. De rigeste gamere tjener altså penge på sponsorer og reklamer.

En af de mest populære gamere er Tyler ’Ninja’ Blevins, som spiller Fortnite. Han tjente 115 millioner kroner i 2019. Kun 700.000 kroner af dem kom fra at deltage i turneringer. Han var ikke engang med til verdensmesterskaberne i Fortnite.

Gamerne er blevet populære ved at spille computer-spil på hjemmesider, hvor du kan se dem spille. De er streamere. Den klart største streaming-side er Twitch, som er ejet af Amazon. Twitch har flere end 15 millioner besøgende hver dag. Men nu er der kommet flere konkurrenter til Twitch.

Blandt andre Mixer, som er ejet af Microsoft, og YouTube Gaming, som er ejet af Google.

Listen over de gamere, som tjente mest i 2019, er lavet af det amerikanske magasin Forbes.

5. Michael ’Shroud’ Grzesiek

Tjente i 2019: 84,7 millioner kroner.

Shroud er 25 år og fra USA. Han blev kendt som professionel Counter-Strike-spiller for holdet Cloud9. I 2017 besluttede han, at han ikke ville spille professionelt computer længere. Han ville hellere begynde at streame på hjemmesiden Twitch. Her er han blevet berømt for at spille en masse forskellige spil.

I oktober 2019 besluttede han at forlade sine syv millioner følgere på Twitch for at skifte til rivalerne fra Mixer. Det skriver Business Insider. Han har sin egen tøj-serie med firmaet Jinx.

Se Shroud spille her:

4. Mark ’Markiplier’ Fischbach

Tjente i 2019: 94,9 millioner kroner.

Markiplier er 30 år og fra USA. Han er særligt kendt for at spille gyser-spil, hvor han råber, skriger, bander og græder undervejs. Han spiller ofte med et falsk lyserødt overskæg på. Han har næsten 25 millioner følgere på sin YouTube-kanal.

Se en af hans videoer her.

3. Preston Arsement

Tjente i 2019: 94,9 millioner kroner.

Preston er 25 år og fra USA. Han har flere forskellige YouTube-kanaler med forskelligt indhold. Hans mest populære kanal hedder Preston. Den har 11 millioner følgere. Her uploader han vlogs og udfordringer med familie og venner. Han er særligt kendt for at spille Minecraft.

Se Preston spille Minecraft her:

2. Felix ’PewDiePie’ Kjellberg

Tjente i 2019: 101 millioner kroner.

PewDiePie er 30 år og fra Sverige. PewDiePie har længe været berømt som den største individuelle YouTuber i verden. Han har 103 millioner følgere på YouTube. Han begyndte med at spille spil som Amnesia og Happy Wheels. Nu laver han alt muligt forskelligt indhold på sin kanal. For eksempel om mad-lavning. I 2019 fik PewDiePie samlet 4,5 milliarder views. Det skriver Forbes.

I 2020 vil PewDiePie holde en pause fra YouTube. Læs mere om de her.

Se PewDiePie fortælle om sin pause her:

1. Tyler ’Ninja’ Blevins

Tjente i 2019: 115 millioner kroner.

Ninja er 28 år og fra USA. Streameren med det blå hår er særligt berømt for at spille spillet Fortnite.

I 2019 var Ninja over det hele. Han har reklame-aftaler med firmaer som Red Bull og Adidas. Du kan altså købe Ninja-sko fra Adidas. Han har været med i flere store amerikanske talk-shows – blandt andet hos Jimmy Fallon. Du kan også købe hans Ninja-hårbånd i supermarkeder i USA. Ninja har altså godt gang i forretningen.

I 2019 skiftede han fra hjemmesiden Twitch til Mixer. Han var den mest populære streamer på Twitch. Læs mere om det her.

I 2020 blev det muligt at vælge figuren Ninja i spillet Fortnite. Så har du altså gjort det meget godt, hvis det computerspil, du spiller, vælger at lave en version af dig i spillet. Læs mere om det her.

Se Ninjas reaktion, da han ser sig selv i spillet for første gang her: