Politik

Video: 4 EU-politikere fortæller, hvad de har kæmpet for i EU’s klimaplan

Der sidder 705 politikere i EU-Parlamentet. 14 af dem repræsenterer Danmark.

Freya Ea Bjørnlund


16 december, 2020EU's store klimaplan Green Deal består af mange forskellige dele, som tilsammen skal gøre EU mere klimavenligt. Fire danske politikere i EU-Parlamentet giver deres bud på, hvilke dele af Green Deal, der for alvor kan gøre en forskel.

EU’s Green Deal

I temaet EU’s Green Deal sætter Seismo spot på, hvad EU kan gøre for at redde klimaet. Vi forklarer EU’s klimaplan Green Deal, som skal gøre de 27 EU-lande klimaneutrale om 30 år. Vi taler med eksperter, unge klimaaktivister og politikere om, hvordan EU bedst kan hjælpe klimaet. Og vi rejser til Rotterdam for at undersøge, hvad der skal til for at forberede os på stigende have og de andre klimaforandringer, der allerede er på vej. Temaet EU’s Green Deal er støttet af Europa-Nævnet.

Om 30 år skal Europa ikke længere skade klimaet.

EU’s historiske klimaplan Green Deal skal gøre Europa til verdens første klimaneutrale kontinent i 2050.

Men politikerne i EU diskuterer stadig mange detaljer i planen. Den består af mange forskellige dele, som skal vedtages en ad gangen – læs meget mere om alle delene her.

Udspillet til Green Deal kommer fra EU-Kommissionen, som står for at lave lovforslag i EU. Den kan sammenlignes lidt med regeringen i det danske Folketing.

Men Green Deal bliver først til virkelighed, når både Ministerrådet og EU-Parlamentet har stemt de forskellige dele igennem en ad gangen.

Læs mere om, hvordan en lov bliver til i EU, her.