Kultur

Netflix får masser af nye brugere under corona-krisen – men der er et problem

Næsten 40 procent af danskerne bruger Netflix mindst én gang om ugen.

Foto: John-Mark Smith/Pexels

Julius Christiansen Tromholt


23 april, 2020Hvad skal man lave under corona-krisen? Mange vælger at se Netflix. Streaming-tjenesten har nemlig fået millioner af nye brugere.

Der flyver næsten ingen fly. Der kommer ikke nogen turister. Mange caféer, restauranter og storcentre er lukkede. Forretninger som frisører, tatovører og massører er først lige blevet åbnet igen.

Corona-krisen er gået hårdt ud over mange forretninger. Mange har mistet både kunder og penge, og nogle har været nødt til at fyre folk.

Men det er ikke alle forretninger, som corona-krisen har været hård ved. Der findes nemlig også virksomheder, som tjener godt på krisen.

En af dem er streaming-giganten Netflix.

Masser af nye brugere

I de tre første måneder i 2020 har Netflix fået 16 millioner nye brugere. Det er dobbelt så mange nye brugere, som de fik i de sidste tre måneder i 2019. Det skriver TV2.

Det er den største stigning i antallet af brugere i Netflix’ historie.

Under corona-krisen har mange været nødt til at underholde sig selv derhjemme. Og samtidig er der ikke noget sport i fjernsynet, ligesom biograferne holder lukket. Det har fået mange til at betale for et Netflix-abonnement. Det skriver mediet Finans.

Under corona-krisen har Netflix blandt andet sendt serien Tiger King, som hele verden taler om.

Kan ikke lave nyt indhold

På Netflix ligger der både indhold, som streaming-tjenesten selv skaber, og indhold som Netflix har købt af andre.

Men under corona-krisen er det svært at lave nyt indhold. Produktionen af film og serier er nemlig sat i stå over hele verden.

Så selvom at det går godt for Netflix lige nu, så kan virksomheden få problemer i fremtiden.

Netflix har allerede lavet alt det indhold, som skal bruges i 2020. Men hvis der ikke kommer mere af deres eget i fremtiden, så kan det være, at kunderne forlader Netflix igen.

Derudover kommer der snart en stor konkurrent til Netflix. Flere lande får nemlig snart adgang til DisneyPlus.

Udover alle de klassiske Disney-tegnefilm ejer Disney også superheltene fra Marvel, Star Wars, Pixar og alle film og serier fra film-selskabet Fox.

Disney er derfor en af de største medie-virksomheder i verden. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Instruktør beder DIG om at skrive en tv-serie om corona-livet.