Kultur

Streaming-tjenesten Disney+ kommer måske til Danmark til marts

Disneys nye streaming-tjeneste kommer muligvis til Danmark den 31. marts

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


14 november, 2019Streaming-tjenesten Disney+ har netop ramt USA, Canada og Holland. Den åbner i flere europæiske lande til marts, siger Disney.

Hvis du er en af dem, som heller ikke kan vente længere på Disneys nye streaming-tjeneste, Disney+, så er der gode nyheder. Disney+ kommer nemlig muligvis til Danmark til marts. Du kan derfor godt begynde at sige til venner og familie, at de ikke skal prøve at kontakte dig efter marts.

Den 12. november gik Disney+ i luften i USA, Canada og Holland.

Og nu skriver Disney på Twitter, at England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien – og flere europæiske lande – får streamingtjenesten den 31. marts. Noget tyder derfor på, at Danmark kan være blandt de udvalgte til marts.

For at kunne konkurrere med sider som Netflix har Disney valgt at sætte prisen lavt. Man forventer, at prisen i Danmark bliver 59 kroner om måneden. Du behøver altså ikke at være Joakim von And for at betale for den nye streamingtjeneste.

En gigant i film-verden

Mange forbinder Disney med de gode gamle tegnefilm. Disney er dog blevet til meget mere end Mickey Mouse, Anders And og Løvernes konge.

Disney ejer nemlig blandt andet superheltene fra Marvel, Star Wars, Pixar og alle film og serier fra film-selskabet Fox.

Disney er derfor en af de største medie-virksomheder i verden. Firmaet har en værdi på cirka 130 milliarder dollars, skriver det amerikanske medie Business Insider.

Hvad kan vi forvente?

Disney+ fik ikke den bedste start. Interessen var nemlig så stor, at flere brugere oplevede tekniske problemer. Mange kunne slet ikke komme på, skriver B.T.

Som denne bruger fra USA skriver: “Det eneste jeg har kunnet gøre med Disney+ indtil videre, er at lave mit profilbillede. Og det passer meget godt.”

https://twitter.com/backlon/status/1194236826258681857


Designet skulle minde om konkurrenternes fra Netflix og Apple+ med store bannere, der går på tværs med højdepunkter.

Disney har delt indholdet op i fem store kategorier: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

Det er dog ikke alt indhold, som er klart til at blive streamet. Eksempelvis ligger nyere film som Toy Story 4, Ant-Man and the Wasp, Coco, og de nye udgaver af Aladdin og Løvernes konge ikke på siden endnu.

Se en samlet liste over alt indholdet her.

Nyt indhold

Udover det indhold, som mange kender i forvejen, så kommer Disney også med nyt originalt indhold – altså film og serier, som man kun kan se på Disney+.

Du kan blandt andet se en ny Star Wars-serie – The Mandalorian, live-action-udgaven af Lady og Vagabonden og en ny High School Musical-serie.

Særligt den nye Star Wars-serie har fået flere gode anmeldelser og har blandt andet en score på 9,1 på film-hjemmesiden IMDb, hvor brugerne kan give stjerner fra 0 til 10.

Se traileren her: