Kultur

Instruktør beder DIG om at skrive en tv-serie om corona-livet

Thor Farlov fra Citybois dukker op i første af snit af den nye serie CENTRUM.

Foto: Foto: Jesper Christensen

Freya Ea Bjørnlund


22 april, 2020Vil du være med til at bestemme handlingen i en tv-serie? Så er det nu, at du skal sende dine idéer til instruktøren Jonas Risvig, der vil lave en ungdomsserie om corona-krisen.

Keder du dig lige nu?

Hvad så med at skrive et afsnit til en tv-serie?

Instruktøren Jonas Risvig har inviteret dig og andre unge mellem 13 og 18 år til verdens fedeste tidsrøver. Han er i gang med at lave en tv-serie om livet for unge under corona-krisen, skriver mediet Heartbeats.

Serien hedder CENTRUM, og den kan ses på YouTube, hvor der lander to afsnit om ugen.

Men det helt særlige ved serien er, hvem der får lov til at bestemme historien.

”Jeg har sat mig for at lave Danmarks mest aktuelle ungdoms-serie. Og jeg har brug for dig! Fordi det er de unge i Danmark, som skal skrive hele serien,” siger Jonas Risvig i en intro-video, som du kan se nederst i artiklen.  

Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Unge skal sende deres manuskripter ind til Jonas Risvig. Og så skal filmholdet optage to afsnit om ugen, som udkommer allerede ugen efter.

Skuespillerne til serien er allerede valgt – og rolle-listen ser slet, slet ikke dårlig ud.

Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen, komikeren Mick Øgendahl, Thor Farlov fra Citybois, Stephania Potalivo kendt fra SJIT Happens og Andreas Jessen kendt fra Valhalla og Ludvig & Julemanden er bare nogle af skuespillerne, som dukker på i CENTRUM.

”For de unge er alt gået stå under krisen. De store begyndelser og afslutninger i skolen og gymnasiet, som de har set frem til, er væk. Og hvis man før syntes, det var svært at få et kys af den, man godt kan lide, er det umuligt nu. Det sætter gang i mange tanker, som jeg gerne vil dramatisere og med stor ydmyghed gerne bekræfte de unge i med CENTRUM”, siger Jonas Risvig til Heartbeats.

Det første afsnit af serien er allerede ude – det er 10 minutter langt, det hedder “Vodka hindbær”, og du kan se det her.

Har du en god idé til næste afsnit? Så skal du sende den til @jonasrisvig eller jonas@jonasrisvig.com. På seriens YouTube-kanal kan du også downloade manuskripter, musik, grafik og lister med ustyr, så du selv kan optage og klippe din egen version af serien.

LÆS OGSÅ: 50-års jubilæum: I dag fejrer vi Jordens Dag