Politik

Facebook-gruppe vred over regeringens tiltag “Mit barn skal ikke være forsøgskanin”

Hverdagen vender tilbage for børn under 13 år.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Nanna Hein


8 april, 2020Efter påsken skal børn under 13 år tilbage i skole, børnehave og vuggestue. Men det er flere forældre bekymrede over – og de har samlet sig i en gruppe på Facebook.

I mandags kom statsminister Mette Frederiksen med de første planer for, hvordan Danmark lige så stille og roligt skal åbne op igen. Første del af planen er, at de yngste børn skal tilbage i skoler, børnehaver og vuggestuer igen efter påsken.

Men det var ikke alle borgere, som var glade for den besked. Samme aften som presse-mødet blev holdt, blev der lavet en ny Facebook-gruppe. Gruppen hedder ”Mit barn skal ikke være forsøgskanin for covid-19”, og den er for forældre, som er bekymrede for, at deres børn blive smittede og syge.

Samler underskrifter for at beskytte børn

I Facebook-gruppen er medlemmerne ikke glade for regeringens tiltag. Og selvom gruppen kun har eksisteret i et døgn, har den allerede over 25.000 medlemmer og har indtil videre mere end 1200 opslag. 

I gruppen er der mange opslag fra forældre, som deler deres bekymring.

Og så er gruppen i gang med en underskrift-indsamling for at protestere mod regerings tiltag.

”Vi samler underskrifter ind for at vise vores utilfredshed mod delvis genåbning af DK. Vores børn er ikke forsøgskaniner! Hjælp os med at samle underskrifter ind, så vi kan beholde vores børn derhjemme!” Sådan lyder det blandt i beskrivelsen af den underskriftsindsamling, som Facebook-gruppen opfordrer folk til at skrive under på.

Hvad er corona-reglerne nu?

Efter statsministerens pressemøde mandag siger reglerne stadig, at vi skal holde afstand. Og man må stadig ikke være mere end 10 mennesker samlet – og reglen gælder indtil videre til den 10. maj. 

Store forsamlinger som festivaler er også blevet aflyst. Det kan du læse mere om her

Eksaminerne til sommer har også været noget af det, som der er blevet snakket meget om. Hvordan de skal afholdes, og hvem der overhovedet skal til eksamen, kan du læse mere om her

Privat-ansatte skal stadig helst arbejde hjemmefra. Restauranter, biografer og frisører skal også stadig holde lukket.

Der er altså mange ting, der stadig ikke fungerer som normalt i Danmark. Statsministeren gjorde det også klart, at der vil gå lang tid, før alting bliver det samme som før. 

”Da vi lukkede Danmark, sagde vi, at vi hellere vil gå et skridt for langt end et skridt for kort. Nu er det omvendt: Vi vil hellere tage et skridt for kort i genåbningen,” sagde statsminister Mette Frederiksen ved pressemødet mandag. 

LÆS OGSÅ: Sådan klarer Hviderusland corona-virusset: Fodboldkampe, vodka og sauna.