Politik

Elever mener: Fjern adgangskrav til gymnasiet i år

Der bliver ingen eksaminer i folkeskolen i år.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


10 april, 2020Folkeskolens elever har ikke fået en fair chance for at blive optaget på gymnasiet i år. Det mener to elev-organisationer.

De ældste elever i folkeskolen skal ikke til eksamen i år. Og de skal undervises gennem en computer-skærm i hvert fald indtil 10. maj.

De har ikke haft en fair chance for at få et godt gennemsnit, som kan give dem adgang til gymnasiet –  og derfor burde man helt droppe adgangskrav til gymnasierne i år. Det mener to elev-organisationer, som arbejder for elevers rettigheder i folkeskolen og på gymnasierne. Sådan skriver Danske Skole-elever og Danske Gymnasie-elevers Sammenslutning i en fælles presse-meddelelse.

Du kan læse om de adgangskrav til gymnasiet, som gælder nu, her.

Ingen skal afvises

I år får elever i 9. og 10. klasse altså ingen eksamens-karakterer. I stedet kommer årskaraktererne til at gælde, når de skal søge ind på en ungdomsuddannelse.

Og det er uretfærdigt, at eleverne ikke får mulighed for at forbedre deres karakter-gennemsnit, mener Thea Enevoldsen. Hun er formand for organisationen Danske Skole-elever.

”Det er ikke fair og lige adgang til ungdomsuddannelse, når man ikke får muligheden for at forbedre sit standpunkt til eksaminerne,” siger hun i pressemeddelelsen:

”Vores skolegang skal påvirkes så lidt som muligt. Der er ingen, som skal afvises fra gymnasierne på grund af corona.”

Martin Mejlgaard, som er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er enig:

”Med usikkerheden og alt det kaos, der har været i den her tid, er der behov for, at eleverne kan være sikre på, at de kan komme videre i gymnasiet,” siger han i pressemeddelelsen.

Corona-krisen kommer også til at påvirke eksamen på ungdomsuddannelserne. Her kan du læse planen for HF og gymnasierne.

LÆS OGSÅ: I dag er det langfredag – men hvad skete der langfredag?