Kultur

Taylor Swift vinder fornem pris som første kvinde

Taylor Swift kan tage endnu en pris med hjem fra et prisuddelingsshow.

Foto: Shutterstock.

Sesilie Christophersen


11 maj, 2021Taylor Swift vinder stor pris til engelsk prisuddeling for hendes store indsats i musikindustrien.

Taylor Swift deltager i den engelske prisuddeling Brit Awards som finder sted i aften, og hun kan slappe helt af til eventet, for hun ved allerede, at hun vinder en pris. En meget fornem en af slagsen.

Hun modtager nemlig Global Icon-prisen, som kun er blevet uddelt tre gange før. Den er tidligere blevet givet til store stjerner som Elton John, David Bowie og Robbie Williams. Hun er derfor både den første som ikke er fra Storbritannien, den første kvinde og den yngste, som modtager prisen. Det skriver DR.

Prisen gives til kunstnere, som har ydet en særlig indsats for musikken og ”for sin store indflydelse på musik over hele verden, for hendes store repertoire og bedrifter indtil nu,” skriver Billboard.

Taylor Swift er kun 31 år gammel, men hun har alligevel lavet musik længe. Hun udgav sit første album i 2006. Dengang var Taylor Swift blot 16 år gammel.

Hun har udgivet i alt ni albums og har vundet et hav af priser. Blandt andet tre grammys for årets album. Det er den største pris, man kan vinde ved det amerikanske prisuddelingsshow, og hun er den første kvinde, som har vundet tre af slagsen.

Den seneste vandt hun i år for albummet Folklore, som hun udgav i sommeren 2020, som en overraskelse til sine fans.

Markant holdning til mediernes behandling af kvinder

I sine unge år holdt Taylor Swift sig til at lave musik. Men i de senere år er hun også begyndt at udtrykke sine holdninger til politik og andre områder i samfundet. Et af de emner, som ligger Taylor Swift meget nært, er, hvordan kvinder bliver omtalt medierne.

Derfor udtrykte hun for kort tid siden sin utilfredshed med en joke i en Netflix-serie. Serien hedder “Ginny & Georgia.”

I serien siger datteren Ginny til sin mor, Georgia: ”Du går fra mand til mand hurtigere end Taylor Swift.”

Og det faldt ikke i god jord hos Taylor Swift.

Til joken havde Taylor Swift denne bemærkning på Twitter:

”Hey Ginny & Georgia, 2010 ringede og vil have sin dovne, dybt sexistiske joke tilbage. Hvad med at vi stopper med at nedbryde hårdtarbejdende kvinder ved at kalde det her lort sjovt.”

Læs også: Kvinderne sejrede, og Beyoncé slog rekord: Her er Grammy-vinderne