Politik

Storcentre lukker: Her er de nye corona-regler for julen

Mette Frederiksen holdt pressemøde 16. december kl. 18:00.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


17 december, 2020Mellem jul og nytår er det kun supermarkeder, der holder åbent. Det er bare en af de nye corona-regler, vi skal følge.

Julen bliver anderledes i år. Det har vi efterhånden vænnet os til.

Onsdag den 16. december fortalte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, at der kommer endnu flere corona-regler over julen. Det gør der, fordi smitten stadig stiger.

I går onsdag satte Danmark rekord for smitte. 3.692 blev testet positiv.

”Situationen omkring corona er desværre meget alvorlig. Mere end 22.000 er konstateret smittet den seneste uge mod 15.000 ugen før. Det hører med, at flere bliver testet, men vi kan desværre se, at flere bliver testet positiv,” sagde Mette Frederiksen.

Først blev der indført regler, der kun gjaldt for 38 kommuner. Så blev det sat op til 69 kommuner. Nu gælder reglerne for alle 98 kommuner. Det betyder blandt andet, at alle skoleelever i landet sendes hjem.

Nu er der kommet flere regler til, som altså gælder i hele landet. De rammer især mellem jul og nytår.

”Fra fredag den 25. december og til 3. januar vil Danmark reelt være lukket ned,” sagde Mette Frederiksen.

Her er de nye regler. De gælder indtil videre til 3. januar 2021.
1
Storcentre lukker

Den 17. december lukker alle storcentre og indkøbcentre. Andre store butikker, for eksempel byggemarkeder, bazarer eller boligforretninger der er over 5.000 kvadratmeter, lukker også.

2
Frisører med mere lukker

Den 21. december lukker frisører, tatovører, massører, køreskoler og andre typer af forretninger, hvor man ikke kan holde den nødvendige afstand.

3
Alle butikker lukker

Den 25. december – altså første juledag – lukker alle butikker, bortset fra supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr. De lukker fra midnat natten til 25. december.

4
Flere elever sendes hjem

Den 21. december bliver elever på efterskoler og højskoler sendt hjem. Det samme gælder for alle elever i 0.-4. klasse.