Politik

Corona-virus: Nu lukker endnu flere kommuner ned

Til pressemødet var både sundhedsministeren, folk fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Julius Tromholt-Richter


11 december, 2020For mange bliver smittet med corona-virus i Danmark. Nu lukker endnu flere kommuner ned. Det betyder blandt andet, at de ældste elever sendes hjem fra skole.

I mandags fortalte statsminister Mette Frederiksen, at dele af 38 kommuner i Danmark skulle lukke ned. Læs mere om det her.

Det betød blandt andet, at alle elever fra 5. klasse og opefter skulle sendes hjem. De skal nu have digital undervisning resten af året. Steder som caféer, restauranter, barer, biografer, teatre og fitnesscentre skal også holde lukket.

Men antallet af smittede med corona-virus bliver ved med at stige. I går torsdag blev 3.132 testet positiv. Det er første gang, at flere end 3.000 bliver testet positiv på et døgn. Men der blev også testet flere end 110.000. Det er det højeste antal, som vi har testet på et døgn.

Derfor fortalte Magnus Heunicke, som er sundhedsminister, at yderligere 31 kommuner skal lukke ned.

”Smitten skal ned,” sagde han.

Nu gælder reglerne altså ikke kun i 38 kommuner. Nu gælder de i 69 kommuner i landet. Der er 98 kommuner i alt.

Nu vil 79 procent af danskerne være ramt af de nye regler.

Hvilke kommuner gælder det?

Udover de 38 kommuner, så gælder reglerne nu også for alle kommuner i Midtjylland og på Sjælland. Det gælder også for Aalborg, Vejle, Fredericia og Middelfart.

De nye regler gælder indtil 3. januar. De træder i kraft i dag fredag klokken 16.

I hele landet gælder de corona-regler, som vi længe har haft. Vi må stadig ikke være samlet flere end 10 personer. Vi skal have mundbind på i supermarkeder, forretninger og i busser, toge, taxaer og så videre.

Og så skal vi stadig huske at holde afstand, spritte af og hoste i ærmet. De regler gælder indtil den 28. februar.

Må man tage til andre kommuner?

Ja, du må gerne tage ud af din kommune. Men hvis du bor i en lukket kommune, skal du ikke besøge nogle af de åbne kommuner, for at gå på restaurant, i biografen eller i fitnesscenteret. For så hjælper de nye regler ikke. Det forklarede Søren Brostrøm, som er direktør i Sundhedsstyrelsen.

”Jeg tror nu, at langt størstedelen af den danske befolkning forstår, hvad vi siger,” sagde Søren Brostrøm.

Hvad siger Mette Frederiksen?

Den danske statsminister var ikke til stede på presse-mødet. Hun er nemlig taget til Belgiens hovedstad, Bruxelles, for at deltage i møde om klimaet med de andre ledere i EU.

Men hun havde en besked til Danmark fra lufthavnen.

”Det går stærkt nu. Det går for hurtigt. Bliv hjemme. Lad vær med at invitere gæster og se for mange mennesker,” sagde hun ifølge TV 2.

LÆS OGSÅ: Se foto-serien: Julemænd bliver også ramt af corona-krisen.