Videnskab

Skoleelever får mulighed for at forske med dansk astronaut

Andreas Mogensen skal være i rummet i seks måneder i 2023.

Foto: Brett Ritchie/Unsplash

Nanna Hein


13 september, 2022Når den danske astronaut, Andreas Mogensen, igen skal en tur ud i rummet, får danske elever en unik mulighed. 

Har du altid drømt at prøve kræfter med rigtig rumteknologi? Eller synes du, at det er spændende at følge med, når den danske astronaut, Andreas Mogensen, igen skal en tur ud i rummet? Så kan du, hvis du går i folkeskole, få en særlig mulighed. 

For når Andreas Mogensen om under et år tager endnu en tur ud i rummet, får skolebørn i Danmark, Grønland og Færøerne mulighed for at være lidt med. 

Man kan nemlig med et nyt IT-program for lov til at forske via Andreas Mogensen. Sådan skriver TV 2.

IoT-teknolgi

Når Andreas Mogensen skal være seks måneder ude i 2023, skal han og de andre astronauter lave en masse forskellige forsøg. Det er her, at skolebørn kan få lov til at være med. 

Den danske virksomhed SpaceTech denMACH står bag de programmer og den teknologi skolebørn kan bruge.

Teknologien hedder IoT og står for ‘Internet of Things’. 

IoT sørger for, at skoleelever kan prøve kræfter med programmering, rumteknologi og arbejde med forskellig data. Sådan skriver SpaceTech denMACH i en pressemeddelelse.

Det betyder, at man som elev kan lave et forslag til et forsøg, som Andreas Mogensen skal prøve at lave oppe i rummet. Det betyder også, at eleverne kan få en masse tal og målinger, som Andreas Mogensen har lavet i rummet. 

LÆS OGSÅ: Dansk astronaut skal på ny rumrejse