Videnskab

Dansk astronaut skal på ny rumrejse

Det er anden gang Andreas Mogensen skal ud i rummet.

Foto: Brian McGowan/Unsplash

Nanna Hein


25 marts, 2022Danskeren skal være seks måneder i rummet.

Den danske astronaut Andreas Mogensen har før været en tur i rummet. Det var han i september 2015

Men nu skal Andreas Mogensen på endnu en tur ud i rummet. Det skriver Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Anden gang i rummet

Andreas Mogensen

  • Han er 45 år.
  • Han er født i Danmark, men bor lige nu i Houston, Texas.
  • Han er astronaut hos ESA. Det er Den Europæiske Rumorganisations korps af astronauter. Det har han været siden 2009.
  • I 2015 blev han den første dansker i rummet.

Andreas Mogensen skal afsted med Space X. Det er en virksomhed, som er startet af rigmanden Elon Musk og som arbejder med rumfart.

Han skal sammen med de andre astronauter op til ISS. ISS er navnet på Den Internationale Rumstation. Det er en kæmpestor rumstation, der svæver rundt om Jorden.

I alt skal fire astronauter afsted til ISS. Turen er planlagt til juli 2023. Så skal Andreas Mogensen og de andre være på rumstationen i seks måneder, før turen går tilbage til Jorden.

Andreas Mogensen skal være pilot på rumskibet. Han er den første ikke-amerikaner til at være pilot på en Space X-mission. Det glæder flere danske eksperter.

”Det er virkelig godt at høre, at han kommer op igen. Det har han fortjent. Han har vist sig at være stort set den perfekte astronaut. Han er umulig at få til at hidse sig op. Og alle har været meget imponeret over hans performance.” Sådan siger John Leif Jørgensen til DR. Han er professor og afdelingsleder på DTU Space.

LÆS OGSÅ: Video: EU-politikere svarer på spørgsmål om migranter og flygtninge