Kultur

Roskilde Festival slår rekord: 80.000 billetter er blevet solgt

Første gang Roskilde Festival blev holdt kostede en billet 30 kroner.

Foto: Vishnu R Nair/Pexels

Nanna Hein


2 marts, 2020Alle 80.000 billetter til årets Roskilde Festival er blevet solgt. Og kun ganske få endagsbiletter er tilbage.

Det er ikke fordi, det er en sjældenhed, at Roskilde Festival bliver udsolgt. Men hvor alle billetterne sidste år først var blevet købt i maj måned, skulle vi i år kun nå frem til d. 2. marts før alle partout-billetterne blev udsolgt. En partout-billet er en billet, som giver adgang til hele festivalen – hele ugen. Dette år har festivalen altså haft deres hurtigste billet-salg nogensinde. Sådan skriver Politiken.

Indtil nu var festivalens rekord for hurtigste billetsalg i 1996, hvor festivalen blev udsolgt d. 29. april.  

Der er dog stadig et par enkelte en-dagsbilletter tilbage. 

Hvem spiller i år?

De største festivaler

Selvom der er blevet solgt 80.000 billetter, så deltager omkring 130.000 mennesker i Roskilde Festivalen. Men der findes endnu større festivaler ude i verden: 

  • Exit i Serbien med 200.000 publikummer.
  • Coachella i Californien med ca. 675.000 publikummer.
  • Donauinselfest i Østrig med 3.2 millioner publikummer.

Kilde: Verdenslisten.dk 

I sidste uge blev det offenliggjor,t at den danske sangerinde JADA skulle åbne den største scene på festivalen, Orange Scene. Det kan du læse mere om her

Og i slutningen af ugen kom hele musik-programmet for festivalen ud. Programmet indeholder store udenlandske navne som Kendrick Lamar, The Strokes og Taylor Swift. Men også danske navne som Soleima, Thomas Helmig og Suspekt. 

Festivalen starter i år lørdag d. 27. juni og slutter lørdag d. 4. juli. Musik-dagene starter onsdag d. 1. juli. 

Roskilde Festival er udover musikken, også kendt for at donere en masse af deres penge til gode formål. Blandt andet forskellige ungdomshuse i Odense, Tanzania og Malmø.

”80.000 deltagere har valgt den fulde oplevelse med musik, kunst, aktivisme og fællesskab gennem otte dage til, og det betyder, at vi efter al forventning kan donere et million-beløb til gode formål efter festivalen.” Sådan siger talskvinde Christina Bilde i en pressemedelse fra festivalen. 

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Teksterne i popsange er blevet mere negative.