Kultur

Politiet vil lukke fest-lejr med op til 1.500 unge

Den står blandt andet på tov-trækkeri for de unge til Skyland Beach Camp.

Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


3 juli, 2020En masse unge er samlet til festival i Nordjylland. Men nu vil politiet lukke festen på grund af risikoen for corona-smitte.

”Ferie, fest og festival.”

Sådan lyder sloganet for Skyland Beach Camp – en festival i Øster Hurup i Nordjylland, hvor op til 1.500 unge lige nu er samlet for at nyde sommeren og feste.

Der er bare lige et problem: Man må ikke være samlet flere end 50 personer på grund af corona-krisen. Det skriver TV2.

Men det havde Skyland Beach Camp en løsning på. På grund af corona-krisen er festival-pladsen nemlig lavet om til en camping-lejr for unge.

Her bor de spredt ud over et areal på 21 hektar – det svarer til cirka 50 fodbold-baner. Campingpladserne er inddelt i små områder, hvor der bor 50 i hvert område. På den måde kan man holde festivalen alligevel, men som en masse små fester i stedet.

Festivalen fik lov til at holde fest på den måde af politiet.

Men nu har politiet ændret mening. Nu vil politiet lukke dele af festivalen.

Hvorfor vil politiet lukke dele af festivalen?

Politiet har været ude og kigge på festivalen, og de mener ikke, at det foregår som lovet. Det forklarer Ole Kristensen, som er politi-inspektør i Nordjyllands politi.

“Nu har campen kørt i nogle dage, og vi har løbende været til stede på campen med vores patruljer. Og vi må konstatere, at én ting er, hvordan konceptet ser ud på papiret, noget andet er, hvordan det udspiller sig i praksis,” siger Ole Kristensen i en presse-meddelelse.

Der er blandt andet områder med barer og street-food, som flere benytter. Og de bør lukkes ned ifølge politiet. Campingpladserne må for politiets skyld gerne holdes åbne – hvis festivalen ikke tilbyder andet, end det der normalt tilbydes på en camping-plads.

Hvad siger folkene bag festivalen?

Med-stifteren Bjørn Pedersen overvejer at ignorere politiet og lade festen fortsætte.

“Hvorfor skal vi lukke? Vi bryder ingen regler. Der er ikke tale om et arrangement, men en campingplads. Vi er jo fornuftige mennesker, og vi skal lige diskutere det her i vores gruppe. Men vi er en campingplads, der laver sjove aktiviteter for unge, og nu er der bare gået politik i den, fordi her er flest unge” siger han til Ekstra Bladet.

Hvis de vælger at blive ved med at holde åbent, så vil politiet uddele bøder til folkene bag festivalen. Det skriver DR.

Allerede inden festivalens start var flere bekymrede for projektet. Blandt andre har flere virus-eksperter været bekymrede for arrangementet.

Det gælder også Mogens Jespersen, som er borgmester i Mariagergfjord Kommune, hvor festivalen afholdes. Han kaldte det ”lidt uansvarligt” at afholde Skyland Beach Camp.

”Man kan ikke lukke hele sommer-landet ned. Jeg er selvfølgelig lidt bekymret, men stoler på, at politiet har styr på det,” sagde Mogens Jespersen ifølge Ritzau.

LÆS OGSÅ: Kan Sunny Beach starte ny corona-bølge? Dansk selskab reklamerede for store fester hele natten.