Identitet
Politiet advarede unge i solen: “Vi var tæt på at finde bøde-blokken frem”
I går torsdag var så mange danskere ude at nyde solen i København, at politiet måtte true med at udskrive bøder til dem, der ikke holdt afstand.
“Vi plejer som danskere at søge fællesskabet ved at være tæt med hinanden. Nu skal vi stå sammen ved at holde afstand.” Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen i sidste uge ved et presse-møde.
I tirsdags holdte hun så endnu et pressemøde. Her kom hun med en stramning for, hvor mange mennesker man må være sammen. Antallet er 10. Også selvom man er udenfor.
Det er jo ikke et problem, når vi danskere sidder hjemme hos os selv. Problemet opstår, så snart solen skinner – det gjorde den i går torsdag, og det gør den også i dag fredag. Så får folk lyst til at gå udenfor.
I går måtte politiet bede om at sprede sig eller gå hjem flere steder i København – i parker, på stranden og ved en skaterbane. Sådan skriver DR.
Mange var unge. Og flere af dem ville ikke lytte til politiet i første omgang.
Hvad gjorde politiet?
I går var det københavnske politi ude for at tale med danskerne. Man må gerne gå en tur i det gode vejr. Men man skal bare tænke over, hvor man går den tur henne.
Ifølge vagt-chef Henrik Stormer ligner København næsten sig selv med masser af mennesker på trods af corona-krisen. Det bekymrer ham, og derfor har politiet været rigtig meget ude i de her dage.
”Vi måtte tale med store bogstaver og var tæt på at finde bøde-blokken frem,” siger Henrik Stormer til DR.
Når politiet beder folk om noget, skal du gøre, hvad der bliver sagt. Hvis folk nægter, kan politiet give dig en bøde. Det kan koste dig 1.500 kroner, hvis du ikke gør, som politiet siger.
Hvad må du – og hvad må du ikke?
Vi skal huske at holde afstand til hinanden, sådan som Sundhedsstyrelsen bliver ved med at anbefale. Det er også derfor, der i de danske super-markeder er sat klister-mærker på gulvet, så folk holder afstand til hinanden, når de står i kø.
Når vi er udenfor, vil Sundsstyrelsen gerne vil have, at vi holder afstand til hinanden – mere præcist 1,5 til 2 meter.
Men det kan blive ret svært, når der er alt for mange mennesker samlet på samme sted, for eksempel i en park. Derfor er den rigtige løsning nogle gange bare at blive hjemme.
Flere steder på de sociale medier lyder der opråb fra dem, som arbejder i sundhedsvæsenet. De vil gerne have, at vi bliver hjemme. Blandt andet det her opslag fra Camilla Fjord Thomsen, som Anders Hemmingsen har delt:
LÆS OGSÅ: Video: Se, hvordan corona-virusset spreder sig – og hvad der sker, hvis vi bliver hjemme.