Online

De er tilbage: E-sports-holdet Astralis tog sejren i Kina

Foto: Unsplash

Julius Christiansen Tromholt


11 november, 2019De danske drenge fra Counter-Strike holdet Astralis vandt søndag finalen ved IEM i Beijing over det australske hold 100 Thieves. Dermed er Astralis tilbage som vindere, efter at de tidligere på måneden røg ud af BLAST Pro Series 2019 på hjemmebane i Royal Arena.

Astralis er tilbage som vindere.

3-0. Så overbevisende var sejren, da Astralis vandt over det australske hold 100 Thieves i finalen ved IEM i Beijing, Kina. Finalen blev spillet som bedst ud af fem, men det danske Counter-Strike hold havde altså ikke brug for mere end tre baner for at hive sejren hjem. Det er den fjerde turnering som Astralis vinder i år, skriver TV2.

Det første map Vertigo blev ellers en tæt kamp med en kneben sejr på 16-14 til Astralis. Herefter foldede de danske CS:GO-stjerner sig helt ud, og bankede australierne med 16-5 på banen Nuke inden de vandt den afgørende kamp 16-3 på banen Train. Dermed kunne Astralis løfte trofæet og kalde sig vindere af IEM.

Efter kampen skrev Astralis på Twitter:
Tak til IEM og ESL for en problem-fri turnering i Beijing!

At spille en turnering for første gang i Kina var en fantastisk oplevelse. Og vi kan ikke klage over resultatet.

Udover trofæet kunne Astralis også tage 125.000 dollars med hjem. Det svarer til cirka 845.000 danske kroner. Ganske fornuftig måde at bruge sin weekend på.

Tog revanche for nederlag på hjemmebane

Sejren kommer efter skuffelsen i starten af november, hvor Astralis røg ud på hjemmebane i Royal Arena i København efter to nederlag og en uafgjort.

Det betød derfor ekstra meget for Astralis-spillerne at vinde en turnering igen. En glad Peter ‘dupreeh‘ Rasmussen skrev på Twitter:

IEM Beijing mestre
3-0! Er virkelig glad for at vinde igen, efter skuffelsen sidste fredag i København.

Lukas ‘gla1ve’ Rossander løb for første gang med titlen som MVP (turneringens bedste spiller).

Med sejren er Astralis nu nummer to på verdensranglisten efter det amerikanske hold Evil Geniusses.

Se højdepunkter fra finalen her: