Online

Ny fjernundervisning gør dig til aktiv deltager – selvom du sidder derhjemme

Hver morgen underviser Sofaskolen dig i dansk og matematik på YouTube.

Foto: Andreas Hansen

Hans Bülow


20 marts, 2020Lærere må bruge helt nye metoder for at undervise gennem en skærm. Og flere nye bud på fjernundervisning gør deres arbejde nemmere.

Skolerne holder lukket, men undervisningen fortsætter. Både Aula og Uni-login har været nede, men alligevel har lærere i hele Danmark fortsat undervisningen online.

Lærerne bruger nye metoder for at få undervisningen til at fungere digitalt.

I Randers er den lokale zoologiske have, Randers Regnskov, blevet nødt til at lukke ned for fysisk besøgende på grund af corona-krisen. For alligevel at nå ud til brugerne, er Randers Regnskovs skoletjeneste gået i gang med at sende live hver morgen, for eksempel med undervisning i biologi.

I København har forlaget Alinea lanceret et online undervisningsprogram, som sendes live. Det hedder Sofaskolen og sendes hver morgen på YouTube, hvor der undervises i fagene matematik og dansk.

Ifølge en af Sofaskolens værter, Josefine Jack Eiby, er nøglen til succes at lade eleverne blande sig i undervisningen, mens den foregår live:

“Eleverne svarer på spørgsmål og afstemninger live, mens vi kører programmet. Det kan faktisk betyde, at de kan være med til at bestemme, hvad vi skal gøre i studiet.”

Se, hvordan Sofaskolen fungerer, her:

LÆS OGSÅ: Video: Se, hvordan corona-virusset spreder sig – og hvad der sker, hvis vi bliver hjemme