Politik

Nu skal du vise ID, hvis du vil spille om penge i kiosker eller supermarkeder

Danske Martin Braithwaite scorer i EM-kvalifikations-kampen mod Irland den 18. november.

Foto: Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


21 november, 2019Nu bliver det meget sværere at snyde med alderen, hvis man er for ung til at spille om penge.

Det er ulovligt for unge under 18 år at spille om penge, for eksempel på fodbold. Men mange sniger sig alligevel til det. En 16-årig dreng, som gerne vil være anonym, fortæller til Berlingske, hvor nemt det er for ham at spille penge på e-sport:

“Det er alment kendt, at man bare kan gå ned på tanken. Det er sådan lidt retro at spille på den måde. De spørger aldrig efter ID.”

Det skal laves om nu. Firmaet Danske Spil, som står for det meste penge-spil i Danmark, har besluttet, at man fremover skal vise både ID og et nyt såkaldt spil-kort, hvis man vil spille om penge i kiosker, supermarkeder eller på tankstationer. Det skriver TV2 Østjylland.

Det nye spilkort skal samtidig sikre, at pengespillene ikke bliver brugt til at hvidvaske penge. Hvidvask vil sige, at kriminelle forsøger at skjule, at deres penge er tjent ulovligt – for eksempel ved at spille mange penge på en fodboldkamp, hvor vinderen er ret sikker på forhånd, eller ved at satse penge på alle udfald af en kamp, så man er sikker på at vinde.

Meldt til politiet

Det nye spilkort kommer både i en fysisk og en digital version i løbet af 2020. Det skal vises frem, når man vil spille om penge – dog ikke, hvis man vil spille Lotto eller andre lotteri-spil.

Danske Spil er en helt særlig virksomhed – faktisk ejer du lidt af den. Den danske stat ejer nemlig 80 procent af aktierne i Danske Spil. Og de penge, som virksomheden tjener, går til gode formål i samfundet, for eksempel til idræts-foreninger, hvor du kan gå til sport.

Danske Spils idé om spilkortet kommer efter, at virksomheden er blevet meldt til politiet. I starten af november blev Danske Spil anmeldt for at reklamere med pengespil til unge under 18 år – og det er ulovligt. Læs mere om anmeldelsen her.

Nu gør virksomheden selv noget for at stoppe unge, som spiller om penge – og risikerer at blive afhængig af det:

“Danske Spil er hele Danmarks spille-selskab, og vi vil ikke tolerere, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt vores tilbud til danskerne om hyggelige og sjove vædde-mål kommer i hænderne på vores børn og unge eller misbruges til at vaske ulovlige penge hvide,” siger Danske Spils direktør, Susanne Mørch Koch, i en presse-meddelelse.