Kultur

Netflix fylder 25 år

Netflix er verdens største streamingtjeneste.

Foto: John Mark Smith/Pexels

Nanna Hein


22 september, 2022I år er det 25 år siden, at streamingtjenesten Netflix blev grundlagt.

Hvis man har lyst til at se en film eller en serie derhjemme, så tænder mange for den amerikanske streamingtjeneste Netflix. 

Netflix er nemlig den største streamingtjeneste i verden. Og i år fylder Netflix altså 25.

Flere reklamer

De fem mest sete serier på Netflix

  • Squid Game (Sæson 1) er den mest sete serie på Netflix. Indenfor de første 28 dage så mere end 142 millioner husstande serien.
  • Stranger Things (Sæson 4)
  • Money Heist (Part 5)
  • Bridgerton (Sæson 2)
  • Bridgerton (Sæson 1)

Kilde: Cnet

Netflix startede som et firma, der udlejede dvd’er. Det var første i 2007, at det blev til den streamingtjeneste, som vi kender i dag. De første år efter 2007 købte Netflix færdige film og serier, som abonnenterne så kunne se derhjemme. Men i 2012 viste Netflix deres første serie, som de selv havde havde produceret. Det var serien ‘House of Cards’. Siden har Netflix lavet rigtig mange film og serier. Det skriver Forbes.

Faktisk er Netflix bare vokset og vokset i løbet af de 25 år, som streamingtjenesten har eksisteret. Indtil i år. For første gang nogensinde er antallet af abonnenter nemlig faldet hos Netflix. Faktisk mistede de hele 200.000 abonnenter i april i år. Sådan skriver TV 2. Og færre abonnenter betyder færre penge i kassen.  

De færre abonnenter har betydet, at Netflix må tænke anderledes for at tjene penge. Derfor har man åbnet op for at vise reklamer. Netflix har ellers altid været en platform, hvor man kunne se film og serier uden at blive afbrudt af reklamer. Ifølge mediet Bloomberg vil det snart være muligt at få et billigere Netflix abonnement, hvis du har det ok med at se reklamer.

LÆS OGSÅ: Kvinder bliver chikaneret i Counter-Strike: “Jeg vil bare have lov til at spille i fred ligesom alle andre”