Online

Mange unge har købt aktier i Astralis: E-sports-holdet har sjældent stor værdi

Astralis kæmper i finalen til turneringen EIM Expo i Polen i 2017.

Foto: Andrzej Grygiel/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


9 december, 2019



I dag mandag går Astralis på børsen, hvor man kan købe og sælge aktier i Counter-Strike holdet. Og Astralis har en usædvanligt stor markedsværdi.

Hvad ønsker du dig til jul? Hvad med en lille del Astralis, det danske Counter-Strike-hold, som måske er verdens bedste?

Du kan faktisk blive medejer af Astralis. For i dag går e-sports-holdet på børsen, hvor man kan købe og sælge aktier i selskabet bag holdet, Astralis Group. Det skriver Berlingske.

Når man køber en aktie, køber man en lille del af et selskab. Og så bliver man altså medejer af selskabet. Hvis mange vil købe aktierne, stiger de i pris, og selskabet bliver mere værd. Hvis folk ikke er så interesserede i at købe aktierne, falder prisen, og selskabet bliver mindre værd.

Hvis man sælger en aktie til en højere pris, end man købte den for, kan man altså tjene penge – mange penge.

Folk er faktisk allerede begyndt at købe aktier i Astralis Group, før selskabet kom på børsen.

Og interessen har været så stor, at Astralis Group har fået en markedsværdi på 500 millioner kroner. Det vil sige, at hvis man ville sælge hele Astralis Group, kunne man sandsynligvis få 500 millioner for selskabet.

Usædvanligt stor værdi

Det er sjældent, at et selskab går på børsen First North med så stor en værdi. First North er nemlig en børs for mindre nordiske selskaber.

”Det bliver født som et meget stort selskab på en meget lille børs,” siger investeringsøkonom Per Hansen til Berlingske.

”Når nye selskaber kommer på First North, så sker det snarere med en markedsværdi i størrelsesordenen 100 til 150 millioner kroner end 500 millioner kroner.”

Han siger, at det især er yngre mennesker, som har købt aktier i Astralis. Holdet har jo også fans over hele verden.

Før Astralis Group kom på børsen, kostede én aktie 8,95 kroner. Nu kommer prisen an på, hvor stor interessen er for at købe aktierne. Så hvis du vil give en Astralis-aktie i julegave, skal du holde øje med, om prisen går op eller ned.