Online

Nu kan du blive medejer af e-sports-holdet Astralis

På tavler som denne kan man se hvor meget aktierne i forskellige firmaer er værd.

Foto: Pexels

Julius Christiansen Tromholt


15 november, 2019Firmaet bag det danske e-sports-hold Astralis går snart på børsen. En aktie kommer til at koste 8,95 kroner.

Hvis du altid har gået med drømmen om at være med til at eje et e-sports-hold, så kan din drøm snart blive til virkelighed.

Nu kan du nemlig snart købe aktier i firmaet Astralis Group, som blandt andre står bag det danske e-sports-hold Astralis, som er nogle af verdens bedste til computer-spillet Counter-Strike.

Prisen på en aktie bliver 8,95 kroner. Du skal dog have lidt mere end 4000 kroner op af lommen, hvis du skal købe aktier i firmaet. Man skal nemlig mindst købe 450 aktier, skriver Berlingske.

Vil hente 150 millioner kroner

Astralis Group meddelte for to uger siden, at de havde planer om at gå på børsen. Det betyder, at folk kan købe og sælge små dele af firmaet. Hvis du køber aktier i firmaet, bliver du altså ejer af en lille del af det.

Hvis mange vil købe aktierne, stiger de i pris og firmaet bliver mere værd. Hvis folk ikke er så interesserede i at købe aktierne, falder prisen, og firmaet bliver mindre værd.

Astralis regner med at kunne hente mellem 125-150 millioner kroner ved at gå på børsen. De penge skal bruges til at udvikle selskabet og sørge for, at Astralis også i fremtiden er et af verdens bedste hold.

”Vi er i dag i en milliard-dollar-industri, og den industri vil vi gerne tappe yderligere ind i med vores stærke brands, ligesom vi vil udbygge vores position,” siger Anders Hørsholt, som er direktør for Astralis Group, til TV2.

Pengene skal blandt andet bruges til bedre faciliteter og til at styrke navnet Astralis gennem eksempelvis sociale medier.