Identitet

Man må ikke være flere end 10 mennesker samlet: Nu er de første bøder blevet uddelt

Rundt om søerne i København må man nu kun gå den samme vej rundt, så folk lettere kan holde afstand.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nanna Hein


1 april, 2020For at bekæmpe spredningen af corona-virusset, så må man ikke være samlet flere end 10 personer - men det er ikke alle, der hører efter.

Fra den 17. marts var det ikke længere lovligt at samles flere end 10 personer – det fortalte statsminister Mette Frederiksen den gang på et presse-møde. Samme uge var det danske politi ude med en bøn til danskerne: Bliv indenfor – også selvom det er godt vejr.

Hvis man er samlet flere end 10 personer, så kan man risikere en bøde på 1.500 kroner.

Og nu er de første bøder så blevet delt ud. 

14-15 unge blev i weekenden opdaget i at være samlet i Kolding af politiet. Sådan skriver DR

Unge samlet i parkeringshus

I weekenden kom der larm og musik fra et parkeringshus i Kolding. Derfor kørte Sydøstjyllands Politi forbi for at tjekke det ud. Her fandt de 14-15 unge mennesker samlet. 

I første omgang fortalte politiet dem, at de ikke måtte være samlet. Da de unge ikke ville høre efter, blev politiet nødt til at give dem bøder. 

Herefter flygtede et par af de unge – derfor var det kun 11 personer, som hver fik en bøde på 1.500 kroner. 

Selvom man er ung, så kan man stadig godt blive alvorligt syg af corona. Det kan du læse mere om her

Politiet bliver hostet i hovedet 

Lige for tiden er det en del af politiets arbejde, at holde øje med om for mange mennesker samler sig. Men det er ikke alle, som respekterer det. 

I Korsør var der også en gruppe af mennesker, som samlede sig. Denne gang var de 50 samlet. Da politiet bad dem om at skille sig, hostede en mand en betjent i hovedet. Sådan skriver Ekstra Bladet

Også i Aarhus hostede en mand i mandags en betjent i hovedet. Efterfølgende sagde han, at han var smittet med corona-virus. Han blev anholdt af politiet. Det skriver Berlingske.

Det tyder på, at de unge flere steder i verden er ligeglade med myndighedernes anbefalinger. Du kan læse om, hvordan de unge steder fester rundt omkring i verden her

LÆS OGSÅ: Hvis alt går godt: Skoler og uddannelser kan åbne langsomt efter påske.