Identitet

Unge ned til 25 år bliver indlagt: Nej, det er ikke kun de gamle, der bliver syge

I Region Hovedstaden er 259 mennesker indlagt med corona-virus.

Foto: Claus Thomsen/Ritzau Scanpix

Nanna Hein


31 marts, 2020Corona-virusset er ikke kun farligt for de gamle og de syge. Unge danskere, der er sunde og raske, bliver også indlagt på hospitalerne.

Både yngre og midaldrende personer, der normalt er friske og raske, ligger på intensiv-afdelingen på grund af corona-virusset. Sådan forklarer overlæge Lars Østergaard i en video på Facebook. Lars Østergaard er overlæge og professor, og han arbejder med infektions-sygdomme på Aarhus Universitetshospital. 

I videoen forklarer Lars Østergaard, at de indlagte på hospitalet først og fremmest er tidligere raske personer mellem 25 og 70 år. Og derfor opfordrer han folk til at tage sygdommen Covid-19 seriøst:

”Ud over at tage hensyn til ældre og svage er det altså også en rigtig god idé at tage hensyn over for dem, du i øvrigt har omkring dig, for alle kan få et alvorligt forløb af denne her sygdom,” siger han i videoen. 

Du kan se videoen fra Aarhus Universitetshospital her:

Vi kan alle blive ramt

?CORANA KAN RAMME ALLE ALDRE??HOLD DIN AFTEN SAMMEN MEN HVER FOR SIG.Professor Lars Østergaard fortæller her hvordan DU også gør en forskel:Bliv ved med at følge myndighedernes råd, så vi alle sammen passer på hinanden?Video: Tonny Foghmar

Slået op af Aarhus Universitetshospital i Lørdag den 28. marts 2020

De unge bliver også indlagt

Corona-virus i tal lige nu

Danmark

  • Døde: 77
  • Smittede: 2815
  • I respirator: 119
  • Raske: Findes der ikke tal på lige nu

Verden

  • Døde: 37.828
  • Smittede: 787.010
  • Raske: 159.249

Kilde: Sundhedsstyrelsen og TV2

På Rigshospitalet i København ligger 29-årige Valdemar Glahn Abrahamsen med høj feber. Normalt er han sund og rask, men for nogle uger siden fik han pludselig feber. Nogle dage senere fik han svært ved at trække vejret, og så blev han indlagt på hospitalet. Sådan skriver DR.

”Jeg var konfus. Jeg kunne mærke, at min krop ikke virkede, og det var, da jeg lå alene derhjemme, at jeg var allermest bange for, hvad der kunne ske,” forklarer Valdemar Glahn Abrahamsen til DR.

På hospitalet fik Valdemar Glahn Abrahamsen konstateret, at han var smittet med corona-virusset. Nu har han været syg i næsten tre uger. Han har også haft en ilt-slange i næsen, fordi han ikke kunne trække vejret selv. 

Men nu begynder det at gå lidt bedre, og snart skal Valdemar Glahn Abrahamsen hjem.

Men hvis man kigger på de tal, som de danske myndigheder har fået fra blandt andet Kina og Italien, så er det lidt usædvanligt, at en frisk ung mand som Valdemar Glahn Abrahamsen bliver så alvorligt syg af corona-virusset. Tallene viser nemlig, at det mest er ældre og folk med kroniske sygdomme, som bliver alvorligt syge af corona-virusset.

”Det er overraskende for mig, at vi har så relativt en stor del af yngre mennesker, som stort set tidligere har været raske, men som også får infektionen i et alvorligt forløb,” fortæller overlæge Lars Østergaard til TV2.

Selvom sygdommen Covid-19 stadig er farligst for ældre og folk med kroniske sygdomme, så kan alle altså blive alvorligt syge. Derfor er det vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand, blive hjemme og vaske hænder ofte.

LÆS OGSÅ: Hvor mange er smittet? Sådan hjælper tusindvis af danskere med at finde svaret