Kultur

Mads Mikkelsen skal være med i den nye Indiana Jones-film

Mads Mikkelsen til filmfestivalen i Cannes.

Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Sesilie Christophersen


19 april, 2021Mads Mikkelsen nyder stor succes i udlandet. Han skal spille en rolle i den nye Indiana Jones-film overfor Harrison Ford.

Danske Mads Mikkelsen skal spille en rolle i den femte Indiana Jones film. Det skriver TV 2.

Hvilken rolle han skal spille, ved man ikke endnu. Men han kommer til at arbejde sammen med Harrison Ford, som har spillet rollen som Indiana Jones i de fire første film, og nu gentager rollen for femte gang. Den første Indiana Jones-film havde premiere i 1981.

Dengang var Harrison Ford 39 år gammel. Han fylder 79 i år.

Den kvindelige hovedrolle i filmen vi blive spillet af den engelske skuespiller Phoebe Waller-Bridge, som er kendt fra tv-serien Fleabag. Den kan ses på Amazon Prime.

Mads Mikkelsen er populær i udlandet

Mads Mikkelsen har efterhånden spillet med i mange internationale serier og film. Hans første store rolle i udlandet var, da han spillede overfor Daniel Craig i James Bond-filmen Casino Royale i 2006. Her spillede han skurken Le Chiffre.

I 2009 spillede han overfor Anna Mouglalis i filmen Coco Chanel & Igor Stravinsky, hvor han spillede den mandlige hovedrolle Stravinsky. Han var en anerkendt russisk komponist, som boede i Paris i nogle år. Her havde han eftersigende en affære med den franske modedesigner Coco Chanel.

I 2011 spillede han med i en ny udgave af De Tre Musketerer baseret på den kendte bog af Alexandre Dumas fra 1844. Her spillede han filmens skurk, Rochefort.

Rihanna fik fingre i ham i 2015, hvor han medvirkede i hendes musikvideo til sangen Bitch better get my money. Han har udtalt om den rolle, at han ikke rigtig vidste hvem Rihanna var, men at hans børn var meget begejstrede for, at deres far skulle arbejde sammen med den kendte sangerinde fra Barbados.

Fra 2013-2015 spillede han Hannibal Lector, den berømte og berygtede kanibal fra filmen Ondskabens Øjne i tv-serien Hannibal. I filmen fra 1991 blev Hannibal Lector spillet af Anthony Hopkins. Men i tv-serien var det altså danske Mads Mikkelsen, som indtog rollen.

Han har også medvirket i en Star Wars-film. Nemlig filmen Rogue One: A Star Wars Story fra 2016. Her spillede han en mindre rolle som videnskabsmanden Galen Erso.

Han skal også spille rollen som Gellert Grindelwald i Fantastic Beasts and where to find them 3. Filmen hører til i Harry Potter-universet. Mads Mikkelsen overtog rollen fra Johnny Depp, da han blev fyret fra filmen på grund af en sag om hustruvold. Filmen får premiere i 2022.

Den nye Indiana Jones-film får også premiere i 2022.

LÆS OGSÅ: Den danske film “Druk” vinder stor engelsk film-pris.