Online

Kinesiske kendisser må ikke længere “blære sig med deres rigdom” på sociale medier

Xin Jinping er Kinas præsident.

Foto: Noel Celis/AFP/Ritzau Scanpix.

Nanna Hein


25 november, 2021



Det er slut med at dele billeder af dyre ure og designertøj på de sociale medier - i hvert fald hvis du er en kinesiske kendis.

Hvis du nogensinde har scrollet igennem kendtes profiler på Instagram, har du nok også en gang imellem siddet med store øjne og åben mund. For på de rige og berømtes profiler er der ofte fyld med store huse, dyre biler og bunkevis af designertøj. Nogle gange alle tre ting på en gang.

Men hvis du bor i Kina, er det nu slut med at poste billeder, der viser hvor mange penge, du har – i hvert fald hvis du er en kendis. Det sker efter en ny lov i tirsdags trådte i kraft. Sådan skriver det engelske medie The Daily Mail.

Hvad går loven ud på?

Den nye lov er lavet af Kinas Cyberspace Administration. Det er en del af den kinesiske regering, som holder øje med, hvordan kineserne bruger internettet og de sociale medier. Den har magt til at ændre reglerne for de kinesiske sociale medier, og hvordan kineserne må bruge dem. Og det har den altså gjort nu.

Ifølge den nye regel, er det nu forbudt for kinesiske kendisser at ”blære sig med deres rigdom” eller ”ekstravagante fornøjelser” på sociale medier.

Udover det, må de kinesiske kendisser heller ikke dele falske nyheder på sociale medier. Og så må de heller ikke tale dårligt om fans af andre kendte eller sprede rygter.

Ifølge den kinesiske regering, skal de nye regler forhindre kendisserne i at dele uetisk indhold på sociale medier. Når noget er uetisk, betyder det, at det er forkert eller dårligt at gøre. Så når den kinesiske regering kalder noget indhold på sociale medier for uetisk, er det fordi, de mener at indholdet er dårligt for folk, og derfor forkert at lægge ud.

I stedet for uetisk indhold skal de kinesiske kendisser og deres fangrupper ”overholder god orden og skik”. Det skal også ”vise god smag, stil og regeringens værdier”. Sådan skriver det amerikanske medie Business Insider.

Det er ikke første gang, at den kinesiske regering har lavet særlige regler for de kendte i landet. Tidligere på året besluttede den kinesiske regering, at mandelige popstjerne ikke måtte se “for” feminine ud. Du kan læse mere om den historie her.

Hvor rige er kineserne?

Kina

  • Kina kaldes også Folkerepublikken Kina.
  • Kina er det land i verdens med flest indbyggere. Der er nemlig 1,4 milliarder kinesere.
  • Siden 1949 har Kina været styret af Kommunistpartiet. Kinas præsident hedder Xi Jinping, og han har været landets leder siden 2013.

Kilde: Globalis og Lex.dk

Siden 1970’erne er Kina kun blevet rigere og rigere. Det har betydet, at landet nu er en af de største økonomier i verden. At et land har en stor økonomi betyder, at det har rigtig mange penge, og at det handler med mange af verdens andre lande.

Og så er Kina også et af de lande med både flest millionærer og milliadærer.

Men Kina er også et af de lande i verden, hvor forskellen på at være rig eller fattig er størst. For selvom mange kinesere har flere millioner stående i banken, så er der stadig mange fattige kinesere. De rige kinesere samler sig i storbyerne, mens de fattige bliver ude på landet. Og forskellen på at bo i byerne eller på landet er tydelig. Faktisk tjener de kinesere, som bor i byen, cirka tre gange så meget, som de kinesere der bor ude på landet. Sådan skriver POV International.

LÆS OGSÅ: Taliban forbyder kvindelige skuespillere i dramaserier