Økonomi

Her er de fem rigeste i Danmark: Hvordan er de blevet så rige?

Firma-navnet Lego er en forkortelse for "Leg godt".

Foto: NeONBRAND/Unsplash

Alfred Eckardt


6 november, 2020Man snakker ofte om de rigeste i verden, som er mange-milliardærer og ejer kæmpe virksomheder. Men hvem er egentlig de rigeste i Danmark, og hvordan er de blevet så rige?

Praktikant på Seismo

  • Denne artikel er skrevet af Alfred Eckardt.
  • Alfred Eckardt har været i praktik på Seismo i uge 45.
  • Han går i 9. klasse på Christianshavn Skole.

Du kender sikkert det, at man går og dag-drømmer om at være milliardær, bo i et kæmpe palads med udsigt til havet, mens du kigger ned til din kæmpe yacht.

For få danskere er det ikke bare en drøm. De har nemlig tjent milliarder af kroner.

Berlingske laver årligt en liste over de 100 rigeste i Danmark. Den kan du læse mere om her

Vi har samlet en liste over de fem rigeste i Danmark.

5. Familien Clausen

Har en formue på 25,9 milliarder kroner.

Måske har du siddet inde på værelset om vinteren. Hvis det er koldt, så skruer du på termostaten på radiatoren. Den termostat er måske lavet af Danfoss. 

Danfoss er et firma, der arbejder med forskning, produktion og udvikling af køle-anlæg, vedvarende energi og meget andet. 

Jørgen Mads Clausen er tidligere direktør for Danfoss. Det var Jørgen Clausens far, Mads Clausen, der stiftede firmaet i 1933. I dag bliver Danfoss’ produkter solgt i 47 lande.

4. Familien Larsen

Har en formue på 38,3 milliarder kroner.

Lars Kristinus Larsen, også kendt som ‘Dyne-Larsen’, var stifter af butikskæden Jysk. Jysk sælger blandt andet møbler og lagner.

Lars Larsen døde i 2019. I dag ejer hans børn og børnebørn firmaet.

I starten kunne man kun finde én Jysk-butik i Danmark. Men nu findes de over hele verden. Faktisk kan man finde en Jysk-butik i hele 42 lande. Blandt andet i hele Europa og store dele af Asien.

Det her er en meget berømt video af Lars Larsen, der reklamerer for Jysk:

3. Familien Holch Povlsen

Har en formue på 44,9 milliarder kroner.

Familien Holch Povlsen er stifter af en dansk virksomhed, der hedder Bestseller. Virksomheden sælger mode-tøj med mærker som Vero Moda, Jack and Jones, Only og mange andre.

Firmaet blev grundlagt i 1975 af Troels Holch Povlsen. Nu er det hans søn, Anders Holch Povlsen, der ejer virksomheden. Firmaet er et af de største modetøjs-firmaer i Danmark.

2. Familien Louis-Hansen

Har en formue på 80,9 milliarder kroner.

Familien Louis-Hansen har blandt andet stiftet firmaet Coloplast i 1954. Coloplast er en virksomhed, der udvikler produkter inden for sundhed. 

Det er for eksempel produkter til hud- og sårpleje, men Coloplast er mest kendt for stomi-posen. Stomiposen er en pose til folk, der har en sygdom i tarmen. Stomiposen optager afføring eller urin. Måske har du selv brugt et produkt fra Coloplast? 

 1. Familien Kirk Kristiansen

Har en formue på 261,4 milliarder kroner.

Familien Kirk Kristiansen, også kendt som Lego-familien, stiftede det verdens-berømte legetøjs-firma Lego i 1932. Gennem årene har Lego vokset sig større. I 2019 havde Lego salgsrekord. 

Du har sikkert selv leget med Lego, og det er du ikke alene om. Lego bliver nemlig solgt overalt i verden. I dag har Lego over 18.000 ansatte i hele verden.

Det her er en film om Legos historie, der fortæller om, hvordan det startede, og hvordan det har udviklet sig.

LÆS OGSÅ: Top 5: Disse gamere tjente mest i 2019