Politik

Et flertal af politikerne: Send de ældste tilbage i skole

I Nordjylland er de ældste elever kommet tilbage i skole.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


9 marts, 2021De fleste partier i Folketinget vil sende de ældste elever tilbage i skole snart. Det gælder også for elever på højskoler og efterskoler.

Hvornår må du komme tilbage i skole?

Det spørgsmål vil mange elever gerne have svar på. Elever fra 0.-4. klasse har fået lov. Og på Bornholm, i Nordjylland og Vestjylland har de ældste elever også fået lov.

Men hvad med resten? Det er op til et flertal af politikerne i Folketinget at bestemme. Og nu vil et flertal af politikerne gerne sende eleverne tilbage i skole. Det skriver TV 2.

Så nu går der nok ikke så længe endnu.

Hvilke partier vil have eleverne tilbage?

Det vil stort set alle partier.

Partierne i Folketinget er delt op i en rød og en blå blok. Alle partierne i blå blok vil have eleverne tilbage. Det er Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Det skriver Skoleliv.

I den røde blok vil de fleste partier også sende eleverne tilbage i skole. Det gælder partierne Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti (SF) og Radikale Venstre.

I regeringen sidder det røde parti Socialdemokratiet. Og her er man også klar til at se på en åbning af skolerne.

Hvis skolerne bliver åbnet, så skal det foregå på en måde, så man stadig passer på. Blandt andet foreslår Radikale Venstre at undervise udenfor.

Bliver det så til noget?

Det kommer an på, hvordan smitten i samfundet udvikler sig.

Men måske vil der allerede blive åbnet lidt mere den 15. marts. Det skriver Pernille Rosenkrantz-Theil på sin hjemmeside. Hun er børne- og undervisningsminister. Hun er derfor den øverste politiske chef for området.

Hvis der bliver åbnet, så kræver det, at alle børn over 12 år bliver testet for corona ofte. Det gælder også for de ansatte på skolerne.

Hvis folkeskolerne skal åbne, så har skolerne brug for tre dage til at forberede sig. Det forklarer Claus Hjortdal til TV 2. Han er formand for Skolelederforeningen.

”Vi vil frygtelig gerne have eleverne tilbage, men det skal være sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt, så derfor er der brug for klare retningslinjer og nok forberedelse,” siger han til TV 2.

LÆS OGSÅ: Elever køber en god ansøgning, som kan få dem ind på studiet: ”Det er snyd”