Identitet

Dua Lipa påvirket af kommentarer online: ”Det gav mig angst”

Dua Lipa til en koncert ved Sanremo Music Festival i Italien 2020.

Foto: Shutterstock.

Freya Ea Bjørnlund


5 januar, 2021Hårde kommentarer online har fået Dua Lipa til at tvivle på sig selv og sin karriere som musiker.

De største stjerner får masser af kærlighed i kommentarsporet. Men de får også en del had i indbakken.

Sådan har det i hvert fald været for Dua Lipa. Sangeren bag Don’t Start Now og New Rules har følt sig mobbet online. Det fortæller hun i et interview med magasinet Attitude, ifølge Teen Vogue.

Da hun slog igennem som musiker, begyndte hun at få hårde kommentarer online, beskriver hun. Og det påvirkede, hvordan hun havde det.

”Jeg oplevede en helvedes masse mobning efter min første plade, og det var helt sikkert noget, som gav mig angst og gjorde mig ked af det og fik mig til at føle, at jeg ikke var god nok, og fik mig til at føle, at jeg måske ikke burde stå her på scenen.”

Følte ikke, succes var fortjent

I 2019 vandt Dua Lipa to af de respekterede Grammy-priser. Hun vandt prisen for Bedste nye navn og Bedste dance-sang.

Men hun husker, at hun fik mange kommentarer om, at hun ikke fortjente det. Det påvirkede, hvordan hun så sig selv.

Hun oplevede også at blive til et meme, da en kort video af hendes dans til en koncert gik viralt. Selvom memet bare var for sjov, påvirkede det hende negativt, fortæller hun. Hun begyndte at tænkte, at folk, der filmede hende til koncerter, var ude på at gøre grin med hende.

Heldigvis har Dua Lipa fortsat karrieren, og i år er hun nomineret til seks Grammyer.  

Skuespiller forklarer ”rædselsvækkende følelse”

Dua Lipa er ikke den eneste verdensstjerne, der bliver påvirket af, hvad folk skriver om hende online.

Skuespilleren Millie Bobby Brown, der er kendt som Eleven fra Stranger Things, har også fortalt om sine oplevelser med mobning. Hun blev mobbet i skolen. Men senere rykkede mobningen online. Det har hun fortalt om i en tale til organisationen UNICEF, der arbejder for nødhjælp til børn over hele verden.

“Det er en rædselsvækkende følelse at kigge på din telefon og se, at de beskeder, som folk sender dig, er fyldt med vrede, had og endda trusler,” sagde hun.

Men hun havde også et budskab til alle, der kan genkende følelsen:

“Et sted i verden – lige nu – bliver en teenage-pige mobbet online. Hun er bange. Hun er sårbar. Hun føler sig alene,” sagde hun.

“Mit budskab til hende er det her: Du er ikke alene. Der er mennesker, som holder af dig. Der er folk, som vil lytte til dig, hvis du rækker ud efter hjælp. Du har rettigheder.”

Hvis du føler dig alene eller har brug for at tale med nogen, så kan du altid ringe, chatte eller sms’e til Børnetelefonen på 116111 eller Headspace her.

LÆS OGSÅ: Muslimsk model dropper karrieren – på grund af sin religion