Online

Debat hos Seismo: ”Unge skal nok kunne følge med i skolen efter corona”

Du skal ikke være bekymret for at være kommet for langt bagud i skolen. Det var budskabet til de unge i en debat hos Seismo.

Foto: Jeswin Thomas/unsplash.

Julius Christiansen Tromholt


29 april, 2021



Mange unge har været bange for, om de er kommet bagud i skolen under corona. Men skal du være bekymret? Det blev debatteret her hos Seismo.

Det seneste år har det været meget anderledes at gå i skole. Du har været undervist online en stor del af tiden. Og det har ikke været helt nemt.

Derfor er du måske bekymret for, om du har lært alt det, som du skal. Men skal du være det? Det spørgsmål blev diskuteret til en debat hos Seismo.

Med til debatten var Jacob Mark, Svend Brinkmann og Yasmin El Youssef.

Jacob Mark er politiker og medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti (SF). Svend Brinkmann er forfatter og professor i psykologi. Yasmin El Youssef er 19 år og læser medicin på Københavns Universitet.

Debatten blev afholdt i samarbejde med Guldborgsund Bibliotekerne.

Hvad sagde de?

19-årige Yasmin El Youssef har startet nyt studie under corona. Og hun har selv følt, at hun ikke har lært alt det, som hun skal.

“Man føler sig bagud. Man vil gerne gøre det så godt som muligt. Man føler ikke, at man har lært lige så meget via online undervisning.”

Professor Svend Brinkmann mener, at det vigtigste er at få gang i det sociale liv igen.

“Det faglige skal børn og unge ikke bekymre sig om. Det skal være op til politikerne og lærerne. Det, vi skal gøre videre herfra, er at få fællesskaberne til at fungere igen. Det kan være en stor omvæltning at skulle tilbage og være social. Det faglige er også vigtigt, men det skal nok gå,” siger han.

“De unge skal nok kunne følge med i skolen. Så vigtigt er det ikke at bruge kræfter på at teste og eksaminere. Det sociale er vigtigt,” siger Svend Brinkmann.

Det er politiker Jacob Mark enig i. Han vil også hellere fokusere på, at de unge får gang i deres sociale liv igen.

“Vi skal ikke gå i panik. Det føler jeg, at nogle politikere gør. Hvis politikerne står og bliver ved med at sige, at de unge er håbløst bagud i skolen, så tror de unge også, at de rent faktisk er håbløst bagud. Vi skal som politikere stå sammen og sige ‘Det skal nok gå’. Nu er det vigtigste, at de unge får set hinanden igen, og så har jeg en idé om, at de nok skal komme efter det i skolen. Og vi skal altså ikke glemme, at de unge har haft undervisning.”

Yasmin El Youssef giver de to andre ret. Hun siger, at man lærer bedre, hvis man har det godt i skolen.

“Ja, fokusér på unges trivsel og det sociale. Hvis man ikke trives, så kan man heller ikke lære.”

“Man kunne lave flere sociale arrangementer. Det er ikke kun politikernes ansvar. Lærerne og skolerne bør lave nogle ting, som kan ryste eleverne sammen. For eksempel hvis man lige er startet på en ny uddannelse,” siger hun.

Se hele debatten her.

LÆS OGSÅ: Debat på Seismo: ”Det er okay at have stress, angst og bekymringer på grund af corona”