Politik

Borgmesteren i København har en bøn til alle unge

30 studerende på lærer-uddannelsen i Odense er blevet smittet med corona. Derfor er over 1.000 studerende på uddannelsen nu sendt hjem.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


4 september, 2020Corona-smitten stiger igen i København. Derfor har borgmester Frank Jensen en bøn til de unge.

Skolerne og uddannelserne er startet igen. Alt er næsten, som det plejer. Og så alligevel. Corona-virusset er stadig en trussel. For nylig steg smitten i Aarhus, men den er nu på vej ned igen.

Nu stiger smitten i København.

Kommunen nu har 24,5 smittede personer per 100.000 indbyggere. Det skriver kommunen i en presse-meddelelse.

Det betyder, at københavnerne skal til at passe ekstra på. Fra nu af skal cirka 8.000 ansatte i kommunen testes for corona-virus hver 14. dag. Det gælder de ansatte, som arbejder med ældre eller med sundhed, for eksempel læger og sygeplejersker.

Nu har borgmesteren i København, Frank Jensen, en besked til alle unge i byen. Det er nemlig især de unge, der bliver smittet lige nu.

Hvad skal du huske?

Den seneste uge har 27 procent af de nye smitte-tilfælde i Danmark været unge i alderen 20-29 år. Det er især i området omkring København og Midt-jylland, at de unge bliver smittet. Det gælder også for de 10-19-årige. Det viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det skriver mediet DenOffentlige.

”Tallene er desværre en påmindelse om, at corona-virus stadig er iblandt os,” siger Københavns borgmester Frank Jensen i pressemeddelelsen.

”Derfor vil min stærkeste appel gå til de unge: Det er nu, vi for alvor skal vise, at vi kan holde fast i den gode adfærd med afstand og hyppig håndvask, som fik nedbragt smitten i foråret.”

”Det gælder også, selv om du er ung og rask. Kun på den måde kan vi holde sygdommen i skak og fortsætte den gradvise åbning af byen og samfundet, som vi alle har ventet så længe på,” siger Frank Jensen.

Du skal have mundbind på i busser, tog, metro, letbane og andre fælles transport-midler. Men de vigtigste våben mod corona er altså stadig afstand og håndvask.

Det kan være svært at holde øjeblik over, præcis hvilke corona-regler du skal følge. Derfor har Sundhedsstyrelsen samlet en guide til de unge, der både kommer ind på chips og sex – læs mere om den her.

LÆS OGSÅ: Politiet lukker barer og pirat-fester: Kan give bøde og plet på straffe-attesten