Politik

Eleverne må komme tilbage i skole i Aarhus

Flere gymnasie-elever strejkede i går mandag foran rådhuset i Aarhus. Nu kan eleverne komme tilbage i skole igen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


25 august, 2020Allerede fra i dag tirsdag kan halvdelen af eleverne vende tilbage til gymnasierne i Aarhus. Flere skoler er dog ikke klar til at tage imod eleverne.

De fleste steder i landet kunne eleverne vende tilbage i skole efter sommer-ferien. Sådan var det ikke i Aarhus.

Her er særligt mange nemlig smittet med corona-virus.

Derfor blev skole-starten 7. august udskudt til 4. september. I stedet har eleverne fået online-undervisning. Det var mange gymnasie-elever utilfredse med. Derfor strejkede flere gymnasie-elever i går mandag. Læs mere om det her.

Når man strejker, nægter man at arbejde – i det her tilfælde nægter eleverne at følge undervisningen online. Arbejdere eller elever kan strejke for at kræve bedre vilkår på deres arbejde eller skole.

Men i går mandag fortalte borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard, at eleverne kan komme i skole igen.

Hvad sagde han?

Jacob Bundsgaard, borgmesteren i Aarhus, har været i kontakt med sundhedsministeriet. Og de har givet eleverne i Aarhus lov til at komme tilbage i skole. Det fortæller han til DR.

”De melder, at nu kan gymnasieelever i Aarhus i et vist omfang og gradvist komme tilbage i gymnasierne. Allerede i morgen (tirsdag) kan halvdelen af eleverne være fysisk til stede i klasserne igen,” siger han.

Han fortæller også, at det betyder, at det går den rigtige vej med de corona-smittede i Aarhus. Men der er stadig mange smittede i byen – særligt blandt de unge.

Derfor kan alle elever ikke komme tilbage i skole på samme tid. De må komme tilbage i hold. Og så skal man stadig huske at holde afstand, vaske hænder, spritte af og så videre.

Nu skal gymnasierne finde en måde at åbne på – uden at eleverne sidder for tæt. De skal blandt andet finde ud af, hvem der kan møde hvornår.

Hvad siger gymnasierne?

De glæder sig til at tage imod eleverne igen. Men flere er ikke klar til at tage imod eleverne allerede i dag. De skal nemlig lige have styr på corona-tiltagene først. Det skriver DR.

Derfor må eleverne have online-undervisning lidt endnu.

Både Aarhus Katedralskole og Marselisborg Gymnasium er klar til at tage imod de første elever i morgen onsdag.

Det siger Lone Eibye, som er rektor på Aarhus Katedralskole.

”Vi skal finde ud af, hvordan vi får det hele til at køre, når det kun er halvdelen, der må komme ind. Men vi glæder os SÅ meget til at få eleverne tilbage,” siger hun.

Også eleverne glæder sig til at komme tilbage. Det fortæller Peter Hove, som er for-person i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Østjylland.

Han glæder sig over, at strejken har virket. Nu kan han nemlig komme i skole og få set vennerne igen.

LÆS OGSÅ: Skal du have lov til at skifte køn i passet, hvis du er under 18? Det mener regeringen.