Identitet

Billie Eilish laver video om body-shaming: ”Ikke mit ansvar”

Billie Eilish skulle have været på turné hele foråret og sommeren, men den er blevet udskudt på grund af corona-pandemien.

Foto: Ben Houdijk/Shutterstock

Nanna Hein


28 maj, 2020Billie Eilish deler video på Instagram, hvor hun tager tøjet af. Hun er træt af body-shaming og de endeløse kommentarer på hendes udseende.

Hun er 18 år, fra Los Angeles i USA og er en af de mest populære musikere i verden. Hun er også kendt for at have ekstremt lange, kunstige negle, grønt hår og meget stort og løst-siddende tøj. Vi snakker selvfølgelig om Billie Eilish.

Og lige præcis hendes udseende er det, som har fået fokus. På Instagram har sangerinden nemlig lagt en video ud, hvor hun tager sit tøj af. For sangerinden er træt. Hun er træt af, at hendes udseende får så meget fokus i stedet for den musik, som hun laver.

Se videoen her:

”Ikke mit ansvar” 

Body-shaming

  • Body-shaming betyder at man kritiserer hvordan andres kroppe ser. For eksempel ved at sige at de er for tykke eller tynde.
  • 28 procent af den danske befolkning har været udsat for body-shaming, og langt de fleste har oplevet det flere gange.
  • Flere kvinder end mænd oplever at blive udsat for body-shaming.

Kilde: You Gov

Videoen varer i alt 3 minutter og 40 sekunder. Før den kom ud på YouTube og Instagram, kunne fans tidligere på året se den til hendes koncerter, hvor videoen åbnede showet. 

I videoen står Billie Eilish først i en stor hættetrøje. Men i løbet af videoen tager hun sit tøj af. Til sidst kan står hun kun i bh, mens hun bliver opslugt af noget, der ligner sort vand. 

”Nogle mennesker hader, hvad jeg har på. Nogle elsker det. Nogle mennesker bruger det til at udskamme andre, nogle til at udskamme mig. Vil du have mig til at være mindre, svagere, blødere, højere?,” siger hun blandt andet i videoen, som hun slutter af sådan her: 

”Er min værdi kun baseret på hvad du tror, eller er din mening ikke mit ansvar?” 

“Hjernedødt problematisk”

Som tidligere nævnt så ses Billie Eilish altid i løst tøj. Det er der en helt særlig grund til. Sangerinden ønsker nemlig ikke, at folk skal seksualisere hendes krop. Det sagde hun allerede, da hun var 14 år, til magasinet Elite Daily.

I efteråret sidste år, kort inden hun blev 18 år, fortalte hun i et interview, at hun ville forsætte med at gå i ”baggy” tøj. Hun var nemlig bange for at blive slut-shamet, hvis hun begyndte at gå i andet tøj. 

At Billie Eilish ikke føler, at hun kan gå i det tøj, som hun har lyst til, er et stort problem. Det mener psykolog, debattør og danser Louise Kjølsen, som også er kendt som Twerk Queen. 

”Det er i sig selv hjerne-dødt problematisk, at hun (Billie Eilish) har følt et behov for at tage noget bestemt tøj på,” siger hun til DR

Er du bange for at få negative kommentere omkring dit udseende?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: Historisk: Det første lesbiske par er blevet gift i Costa Rica