Kultur

8. klasser opdelt efter køn – er det en god idé?

Rene pige- og drengeklasser på bornholmsk skole, møder kritik

Foto: Shutterstock/lightpoet.

Helene Bay


6 januar, 2022På Åvangsskolen på Bornholm bliver deres 8.klasser opdelt i drenge og piger frem til vinterferien.

Kan du bedst lide at arbejde sammen med piger eller drenge?

Hvis du går i 8. klasse på Åvangsskolen på Bornholm, er det slut med at vælge. Skolen har nemlig besluttet at dele 8. klasserne efter køn. Tre klasser bliver til to. En klasse kun med piger, og en klasse kun med drenge. Det skriver TV2.

Beslutningen er blevet kritiseret af både forældre og børn på Åvangsskolen. Skolelederen, Thomas Mogensen, siger dog til TV2, at beslutningen er tilfældig.

“Overvejelserne er nogle gange, om vi skal dele op omkring faglighed, omkring interesser og så videre. Nu er det her en opdeling i relationer. Det er helt tilfældigt, at vi deler op i drenge og piger”.

Thomas Mogensen forklarer også, at beslutningen er taget på baggrund af en undersøgelse. Det er eleverne i Åvangsskolens 8.klasser, der har deltaget i undersøgelsen. Og den viser, at mange af eleverne gerne vil arbejde sammen med nogen af samme køn.

Beslutning møder kritik

En af dem, der alligevel kritiserer beslutningen, er Claus Stamer. Han er far til en pige på Åvangsskolen. Han siger til DR.

“Jeg synes, at det er fint, at man gerne vil arbejde sammen med en af samme køn, men der er måske ingen grund til helt at dele klasserne op. Desuden bliver klasserne jo større af manøvren, og det er i hvert fald ikke noget, der gavner trivslen. Over 30 teenagepiger i et klasseværelse tror jeg ikke er så godt for undervisningsmiljøet”.

Claus synes desuden, at kønsopdeling er meget gammeldags.

Opdelingen af klasserne starter onsdag den 6. januar, og løber frem til vinterferien. Herefter skal 8.klassernes lærere finde ud af, om opdelingen i klasser kun med piger og drenge skal fortsætte.

Hvad synes du?

Er det en god idé at dele klasserne op i køn?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: I dag er eleverne tilbage på skolerne. Men hvordan kommer skoledagen til at se ud?