Identitet
Ny undersøgelse: Coronakrisen giver flere unge stress
Næsten halvdelen af de unge i Danmark føler sig stressede på grund af coronakrisen. Det er særligt efter at Danmark lukkede ned for anden gang, at de unge har oplevet stress. Det viser en ny undersøgelse.
Der kan ikke være nogen tvivl om, at det er hårdt at være ung under coronakrisen.
Tal fra undersøgelsen
- 48 procent af de unge føler sig stressede. I foråret lå tallet på 38 procent.
- 35 procent af de midaldrende føler sig stressede. I foråret lå tallet på 25 procent.
- 10 procent af dem over 56 år føler sig stressede. I foråret var tallet det samme.
Kilde: HOPE.
Skolerne og resten af samfundet er blevet lukket. Man kan ikke være sammen med sine venner. Man kan ikke lave noget af det, som man normalt laver som ung. Og det hele har stået på i cirka et år. Og det værste er, at vi ikke ved, hvornår det er overstået.
Hvis du synes, at det hårdt, så er du ikke alene. Flere bliver nemlig ramt af stress og angst. Det er særligt de unge, som bliver påvirket psykisk. Det viser en ny undersøgelse. Det skriver TV 2.
48 procent af de unge svarer, at de føler sig stressede. I foråret, da Danmark blev lukket ned for første gang, lå tallet på 38 procent. Flere er altså blevet stressede, efter at samfundet blev lukket ned for anden gang. Det viser en undersøgelse kaldet HOPE-projektet, som er lavet på Aarhus Universitet.
Det er en undersøgelse, som undersøger danskernes adfærd under coronakrisen. Undersøgelsen blev lavet i starten af december.
Hvorfor er det blevet værre?
Det er særligt på grund af coronakrisens længde, at flere nu bliver ramt af stress. Mange er nemlig blevet udmattede og trætte af situationen. Det forklarer Eva Secher Mathiasen, som er formand i psykologiforeningen, til TV 2.
”Når en krise i samfundet har stået på så længe, så vil flere mennesker få det dårligt. Mange vil blive ramt af stress, angst og depression. Det ser vi også lige nu. Det er dog vigtigt at understrege, at langt de fleste kommer igennem en krise som den her,” forklarer hun.
Hun forklarer, at det er vigtigt, at vi får gjort noget for at hjælpe dem, som har det svært. Vi har nemlig brug for alle kræfter, når samfundet åbner igen.
Hvad stresser de unge?
Mange unge føler sig alene, da man ikke kan lave mange af de ting, som man normalt laver som ung. Det også hårdt for unge studerende, som er flyttet til en ny by, hvor man ikke kender nogen, for at studere.
Hos organisationen Headspace kan unge mellem 12-25 år få hjælp og rådgivning. Og de kan også mærke, at de unge er hårdt ramt.
Her oplever de, at flere unge er bekymrede for, om de lærer nok i skolen, når de undervises digitalt. Det fortæller Christian Lund til DR. Han er centerchef i Headspace.
“De unge føler sig triste, deprimerede og oplever, at de er meget alene. Og så ser vi en del unge, der siger, at de føler angst for ikke at kunne slå til i skolen og for ikke at lære det, man skal under nedlukningen,” siger han.
For at få det bedre anbefales det, at du laver noget kreativt, kommer ud og bevæger dig og får lavet en plan for din dag hver dag.
Hvis du har brug for at tale med nogen, så kan du kontakte Headspace på 25 97 00 00 eller chatte med dem her.
LÆS OGSÅ: Udsatte elever møder ikke op til fjernundervisning: ”De må gerne komme i skole,” siger minister.