Politik
Gymnasie-elever kommer først tilbage i skole efter sommer: Nu vil partiet SF hjælpe dem
Gymnasie-elever fra 1.g og 2.g skal vente til efter sommer med at komme i skole. Det vil Socialistisk Folkeparti (SF) gøre noget ved.
Den 18. maj får de ældste elever i folke-skolen lov til at komme tilbage i skole. Det må elever fra efter-skolerne også. Og FGU, erhvervsuddannelserne og STU.
Den 8. juni må elever fra høj-skolerne vende tilbage.
Elever fra ”alle øvrige uddannelser” må vente helt til august med at komme i skole. Som de aller-sidste. I den gruppe er eleverne fra 1.g og 2.g i gymnasiet. De skal altså vente helt til efter sommer-ferien med at komme i skole igen.
Nu har partiet Socialistisk Folkeparti (SF) et forslag, som skal hjælpe dem med at se hinanden indtil da. Forslaget vil koste 30 millioner kroner.
Savner både venner og skolen
Du har sikkert selv oplevet, at det ikke er særlig fedt med fjern-undervisning. Sådan har flere det også i gymnasiet.
Gymnasier i Danmark
- Der er 177 gymnasier i Danmark.
- Hvert år begynder cirka 55.000 på en gymnasial uddannelse.
- En gymnasial uddannelse kan blandt andet være STX, HF, HHX eller HTX.
Kilder: Danske gymnasier og Undervisningsministeriet.
Det er nemlig ikke alle, som er lige gode til at arbejde hjemmefra.
Derfor går man ud fra, at eleverne vil mangle noget fagligt, når de kommer tilbage i skolen. Det forklarer Birgitte Vedersø, som er formand for organisationen Danske Gymnasier, til Politiken.
Hun forklarer også, at det værste for eleverne ikke er det faglige. Det er det sociale. Det er nemlig ikke godt for dem ikke at være sammen med vennerne. Hvis man ikke har det godt socialt, så kan man nemlig ikke lære noget.
En undersøgelse viser, at hver fjerde i alderen 16-29 er ensomme under corona-krisen.
Hvad vil SF foreslå?
SF foreslår at give eleverne fra 1.g og 2.g en uge sammen, inden de går på sommerferie. Her skal eleverne blandt andet have mulighed for at spise sammen og komme til forskellige oplæg.
Det siger Jacob Mark, som er undervisningsordfører for Socialistisk Folkeparti (SF). En ordfører udtaler sig på vegne af partiet om et bestemt område.
”Eleverne savner selvfølgelig fysisk undervisning, men jeg tror især, at de savner det sociale klasse-fællesskab. Jeg tror, at vi gør os selv og de unge en stor tjeneste ved at sætte udsigter til, at der for enden af denne her svære tid venter dem nogle gode oplevelser,” siger han.
Tiltaget vil koste 30 millioner kroner. Det lyder måske som en hel del. Men Jacob Mark mener ikke, at det er urealistisk at bruge så mange penge. Andre dele af samfundet har nemlig fået hjælp for mange flere penge.
Hvis det skal blive til noget, skal regeringen og et flertal i Folketinget også synes, at det er en god idé.
LÆS OGSÅ: Én ting ændrer sig ikke: Studenter får også overrakt huen i år.