Online

19-årige Naomi bliver kaldt “Anti-Greta”: YouTuber mener ikke, at klima-forandringerne er et problem

Naomi Seibt laver sine videoer på tysk, men har nu fået engelske undertekster

Foto: Naomi Seibt/YouTube

Nanna Hein


28 februar, 2020Tysk YouTuber mener ikke, at vi skal være så bange for klima-forandringerne. Ifølge hende ser fremtiden slet ikke så sort ud.

En ung kvinde fra et europæisk land, som snakker meget om klimaet. Hvis du tænker på svenske Greta Thunberg – så giver det meget god mening. Men faktisk er der trådt endnu en ung kvinde ind i klima-debatten. Hun hedder Naomi Seibt, hun er tysker, og så tror hun slet ikke på, at klima-forandringerne er farlige. Sådan skriver Berlingske

Den 19-årige tysker har en YouTube-kanal med 58.200 abonnenter. Men i modsætning til mange andre youtubere, så taler hun hverken om spil eller make-up. Hendes videoer handler om, at vi ikke skal være bange for klimaforandringerne.

”Jeg har en god nyhed til Jer. Verden er ikke ved at gå under på grund af klimaforandringer. Faktisk vil vi om 12 år stadig gå afslappede rundt og tage billeder med vores iPhone 18, tweete om præsidenten og vende den seneste sladder.” Sådan starter Naomi en af sine videoer:

En Anti-Greta

Fakta om klima-forandringerne

  • Klimaforandringer giver risiko for ørkendannelse, temperatur-stigninger og forhøjet vandstand.
  • Man regner med, at klimaforandringerne vil påvirke verdens økonomi, landbrug, miljø og sundhed.
  • Kina er den største udleder af CO2.

Kilde: Europa Parlamentet

Naomi Seibt taler om det, hun kalder klima-realisme. Hendes budskab er, at man ikke bare skal tro på alt, hvad medierne og Greta Thunberg fortæller om klimaforandringerne.

I modsætning til de fleste eksperter verden over mener Naomi Seibt nemlig, at vi ikke skal være bange for klimafordringerne – hvilket er præcis det modsatte af, hvad svenske Greta Thunberg holder taler om. Derfor bliver Naomi Seibt kaldt for ”Anti-Greta”. 

Til den amerikanske avis The Washington Post forklarer Naomi Seibt, at hun heller ikke har lyst til at blive sammenlignet med Greta Thunberg.

Men præcis ligesom den svenske klima-aktivist skal hun tale foran store forsamlinger verden over. Blandt andet regner man med, at hun skal tale ved en stor konference i USA senere på ugen

Sponsoreret indhold

Naomi Seibts YouTube-videoer er sponsorerede af den amerikanske tænke-tank Heartland Institute. Hun får altså løn af Heartland Institute for at lave videoerne på YouTube. Og Heartland Institute tror bestemt ikke, at klimaforandringerne vil have en dårlig betydning for fremtiden. 

Selvom videoerne er sponsorerede, siger Naomi Seibt kun, hvad hun selv mener. Det har hun gjort klart i flere taler, videoer og interviews.

The Heartland Institute er tidligere blevet anklaget for at mod-arbejde forskning af klimaforandringerne.  

LÆS OGSÅ: 11.000 forskere går sammen: Klima-krisen truer vores liv på jorden – her er løsningerne.