Videnskab

11.000 forskere slår alarm: Klima-krisen truer vores liv på Jorden – her er løsningerne

En sommerfugl fra regn-skoven Amazonas i Syd-amerika. I år har der været over 73.000 skovbrande i Amazonas. Og når regnskove forsvinder, er det et stort problem for klimaet.

Foto: Günter Engel/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


6 november, 2019Forskere fra hele verden er gået sammen for at advare hele verden om, hvad der sker, hvis vi ikke gør noget ved klima-forandringerne.

Det er slet ikke alle mennesker, som tror på, at vi mennesker har skabt klima-forandringerne. I 2014 viste en undersøgelse, at 35 procent af amerikanere ikke mente, at der var beviser på, at Jorden bliver varmere.

Men hvis man spørger de forskere, som er eksperter i klimaet, er der ikke noget at diskutere. Klima-forandringerne er skabt af mennesker. Og hvis vi ikke gør noget for at redde klimaet, så er det ikke sikkert, at menneske-heden overlever.

Det er budskabet i en ny artikel, som hele 11.000 forskere har skrevet under på. Det skriver DR.

Forskerne beder folk fra hele verden om at “gribe til handling for at bevare livet på Jorden, vores eneste hjem”.

Hvad er løsningen?

I artiklen kritiserer forskerne, at verdens politikere stort set ikke har gjort noget for klimaet, selvom klima-krisen er blevet diskuteret i 40 år.

Heldigvis har forskerne også nogle løsninger. Artiklen beskriver, hvad der bør gøres:

Fremover skal vores energi ikke komme fra fossile brænd-stoffer som olie, men fra vendvarende energi, for eksempel vindmøller. Vi skal ikke lukke giftige stoffer ud i naturen, for eksempel metan. Vi skal ikke fjerne så mange skove for at lave marker. Vi skal sørge for, at det ikke er økonomisk smart at udlede CO2. Vi skal sørge for, at antallet af mennesker på kloden ikke vokser så meget, som den gør nu. Og så skal vi ikke spise så meget kød, men mere grønt.