Identitet

Populær YouTuber bryder sammen på kamera – presset for at være perfekt blev for meget

Hannah Meloche føler, at internettet er blevet mere "giftigt" i de senere år.

Foto: Hannah Meloche/YouTube

Freya Ea Bjørnlund


8 november, 201918-årige Hannah Meloche taler ud om presset ved at være YouTuber i sin nye video.

“Jeg troede virkelig, at det her blev en normal video,” står der i starten af en video fra YouTuberen Hannah Meloche. “Men så brød jeg sammen.”

18-årige Hannah Meloche har lavet videoer til YouTube, siden hun var 13. I dag har hun over tre millioner følgere tilsammen på sine to kanaler. Videoerne handler for det meste om hendes hverdag, venner og mode.

Men da hun trykkede “optag” til sin nye video, væltede følelserne ud. Med tårer i øjnene fortalte hun om, hvilket pres hun oplever for at være god nok som YouTuber:

“Jeg føler mig bare dum,” siger hun.

“Jeg vil bare være ligeglad. Jeg vil så gerne bare være ligeglad – men jeg er ikke ligeglad med, hvad folk tænker om mig.”

“Ingen kender mig sådan rigtigt”

I videoen forklarer Hannah Meloche, at hun er klar over, at man kan forvente at få både positive og negative kommentarer, når man stiller sig frem på nettet. Men hun mener, at internettet er blevet mere “giftigt” i de senere år.

Hun har fået mange negative kommentarer på det seneste. Især efter, at hun gjorde grin med en video, som er klippet af en af hendes fans. Den opførsel har hun senere undskyldt for.

“Jeg har bare haft det så lortet over mine videoer på det seneste. Jeg ved, at ikke alle vil kunne lide mig, men ingen kender mig egentlig sådan rigtigt,” siger hun i den nye video. “Jeg føler ikke, jeg ved, hvad jeg laver. Jeg føler mig fortabt og forvirret.”

“Jeg vil ikke have medlidenhed, jeg vil bare være ærlig.”

Pres for at være glad

Hannah Meloches video er blevet set næsten en million gange. I et interview med Buzzfeed News taler hun om det pres, man er under som YouTuber:

“Bagsiden af medaljen af det her er presset. Presset for ikke at gøre noget forkert eller sige noget, som fornærmer nogen,” fortæller hun. “Eller presset for at være glad.”

Hannah Meloche fortæller, at hun er taknemmelig for støtten fra sine fans. Og at hun lige nu går i terapi og har tænkt sig at bruge mindre tid på sociale medier.