Kultur

Vikings slutter om lidt – men nu får serie-hittet lov at leve videre … på en måde

Ivar den Benløse er en af hoved-personerne i Vikings, og han spilles af danske Alex Høgh Andersen.

Foto: HBO Nordic

Freya Ea Bjørnlund


21 november, 2019Den sidste sæson af Vikings rammer HBO Nordic til december. Men nu lover Netflix, at vikingerne vender tilbage – på en lidt anden måde.

Hævn, blod, muskler, mjød og verdens mest mandige hår-fletninger. Serien Vikings har gjort vikingerne cool over hele kloden. Du er måske stadig ved at forberede dig mentalt på, at det snart er slut. Den sjette og sidste sæson af Vikings rammer HBO Nordic den 4. december.

… og så alligevel ikke. For det viser sig, at vikingerne får lov at leve videre. Ikke blandt guderne i Valhalla – de virkelige vikinger troede ellers på, at hvis man døde i kamp, ville man leve videre i Odins bolig Valhalla i gudernes rige Asgård.

Nej, Vikings skal leve videre på Netflix.

Netflix har nemlig afsløret, at der kommer en serie, som fortsætter universet fra Vikings. Det skriver Variety. Den nye serie kommer til at hedde Vikings: Valhalla, og den skal foregå 100 år efter handlingen i den første serie.

Inspireret af dansk konge fra saga

Første sæson af Vikings landede i 2013, og den blev hurtigt en stor succes. Serien er både inspireret af myter og historiske begivenheder fra vikinge-tiden, og den følger den danske sagn-konge Ragnar Lothbrok – eller Regnar Lodbrog, som han faktisk hedder på dansk.

Der findes ingen klare beviser for, at Kong Regnar Lodbrog fandtes i virkeligheden. Men historien om den barske viking, som blev konge og sejlede hele vejen til England, stammer fra den islandske saga Regnar Lodbrogs saga fra cirka år 1300.

På old-nordisk betyder “saga” egentlig “udsagn” eller “at fortælle”. Og sagaer startede som historier, der blev fortalt fra mund til mund, men senere blev de skrevet ned af ukendte forfattere. Og sagaerne fortæller historier om mægtige slægter af vikinger og deres kampe mod hinanden.

Mød nye, berømte vikinger

De senere sæsoner af Vikings følger Ragnar Lothbroks sønner. Den ene af dem hedder Ivar Benløs på dansk, og han spilles af danske Alex Høgh Andersen.

Og når Netflix er klar med den næste serie Vikings: Valhalla, får vi lov til at høre historien om flere virkelige personer fra vikingetiden – den opdagelses-rejsende Leif den Lykkelige, den norske konge Harald Hårderåde og den engelske konge Vilhelm Erobreren, som også havde vikinge-blod i årerne. Mon vi også skal møde de næste generationer i Lothbrok-familien?

Det bliver skaberen af den originale serie, Michael Hirst, som skal stå i spidsen for opfølgeren. Så vikingerne burde være i gode hænder.

“Jeg er mere end spændt over, at vi nu annoncerer fortsættelsen af vores vikinge-saga. Jeg ved, at millioner af vores fans over hele kloden vil glæde sig over den tro på serien, som MGM og Netflix viser,” siger Michael Hirst til Variety.

Det vides endnu ikke, hvornår Vikings: Valhalla kan ses på Netflix.