Økonomi

Vestas vil være klima-neutral i 2030

I 2018 udledte Vestas 69.000 ton CO2.

Foto: Unsplash

Freya Ea Bjørnlund


6 januar, 2020Selvom vindmøller er gode for klimaet, kan det faktisk skade klimaet af lave dem. Derfor vil vindmølle-virksomheden Vestas være klima-neutral.

Virksomheden Vestas laver vindmøller. Og vindmøller er grøn energi, som er godt for klimaet. Så Vestas gør allerede en hel del for klimaet, ikke?

Men faktisk skader Vestas også klimaet, når der laves vindmøller. Under produktionen udleder Vestas masser af drivhus-gasser, som skader klimaet – for eksempel CO2.

Men det skal være slut nu, skriver Finans. Vestas vil være klima-neutral i 2030.

Det betyder, at man udleder lige så mange drivhusgasser, som man optager. Man går altså i nul, så man slet ikke forurener.

Flere virksomheder vil være klimaneutrale

Vestas’ udledning af CO2 er faktisk steget siden år 2015. Og i 2018 udledte virksomheden 69.000 ton CO2.

Der skal altså skrues meget ned for CO2-udledningen.

Der skal blandt andet skæres CO2 fra opvarmning, og så skal virksomhedens benzin-biler skiftes ud med elbiler.

Vestas har vedtaget et delmål om, at udledningen skal være skåret med 55 procent i 2025. Og i 2030 skal Vestas altså være helt klimaneutral.

Vestas følger i hælene på flere andre virksomheder, som tager et ansvar for klimaet.

Transport-virksomheden Mærsk, slagteri-virksomheden Danish Crown og mælke-producenten Arla vil alle være klimaneutrale i 2050.

Og ligesom Vestas vil medicinal-virksomheden Novo Nordisk også være klimaneutral i 2030.

Der skal også skæres ned på CO2-udledningen i hele Danmark. Det besluttede Folketingets politikere i december, hvor Danmark fik sin første klima-lov. Her blev det besluttet, at vores udledning af CO2 i 2030 skal være mindsket med 70 procent i forhold til 1990. Læs mere om klimaloven her.