Kultur

Verdens bedste tennisspiller udvist af Australien

Her lander Novak Djokovic i lufthavnen i Dubai, efter han blev sendt ud af Australien.

Foto: Loren Elliott/Reuters/Ritzau Scanpix

Helene Bay


18 januar, 2022Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic kommer ikke til at deltage ved Australien Open.

Selvom du ikke går til tennis, har du måske alligevel hørt om Novak Djokovic?

Han er verdens bedste tennisspiller. Og så har han været hovedperson i det, som bliver kaldt for en af de største skandale i tennis-historien. Du kan læse mere om hele sagen her.

Den 34-årige serber skulle nemlig spille med i turneringen Australien Open – en af verdens største turneringer i tennis. Men man må ikke komme ind i Australien, hvis ikke man er vaccineret. Og det er Djokovic ikke.

Først måtte han gerne komme ind i landet. Så måtte han ikke. Så måtte han gerne. Og nu ser sagen ud til at være afgjort – han skal forlade Australien. Det skriver DR.

Hvorfor skal han forlade landet?

Den 4. januar 2022 fik Djokovic, ifølge hans advokater, en særlig tilladelse til at komme ind i Australien – selvom han ikke er vaccineret. Han blev nemlig testet positiv for corona den 16. december. Derfor er han beskyttet mod virusset. Det skriver TV2.

Den 6. januar ankom Djokovic til Australien. Her blev han afvist og nægtet adgang til landet. Han fik taget sit pas og sit visum. Derefter blev han ført til et hotel, hvor han skulle være i karantæne. Og så skulle en dommer afgøre, om hans tilladelse var gyldig.

Den 10. januar afgjorde en dommer, at Djokovic gerne måtte blive i Melbourne, hvor Australien Open skal spilles. Og så burde alt jo være godt for Djokovic.

Men den dom har en minister valgt at lave om. Det er ministeren for immigration, Alex Hawke, som har besluttet, at Djokovic alligevel ikke må være i landet, da han er en ‘risiko for sundheden’. Derfor er sagen nu afgjort. Det skriver DR.

Så nu må Novak Djokovic vende tilbage til Serbien, hvor han må følge Australien Open i TV’et.

LÆS OGSÅ: Overblik: Jesus, tortur og vaccine: Hvorfor taler hele verden om tennisspilleren Djokovic?