Online

Venstre vil gøre e-sport til valgfag i skolen

Ville du vælge e-sport som valgfag?

Foto: Shutterstock

Freya Ea Bjørnlund


28 juni, 2021Hvis det står til partiet Venstre, skal du kunne vælge e-sport som valgfag i 7. og 8. klasse.

Valgfag

I 7. og 8. klasse skal man vælge et valgfag. Skolerne behøver ikke at tilbyde alle fagene, men mindst to af dem. Man kan vælge mellem:

  • Håndværk og design
  • Billedkunst
  • Musik
  • Madkundskab

Venstre vil gerne have e-sport på listen over valgfag.

Når du møder op i skolen mandag morgen, skal du have dansk, matematik – og e-sport.

Sådan skal dit skoleskema se ud i fremtiden, hvis man spørger partiet Venstre. Partiet vil gøre e-sport til et af de valgfag, man kan vælge i 7. og 8. klasse. Det skriver Ritzau via TV 2.

Man kan lære mange vigtige ting gennem e-sport, mener Stén Knuth. Han udtaler sig om idræt på vegne af Venstre.

”De egenskaber, unge mennesker får med sig, når de dyrker e-sport, det er fokusering, samarbejde, strategi og kommunikation. Mange af de ting skal du bruge resten af dit liv,” siger han.

Nogle efterskoler har allerede e-sport som valgfag. Så idéen er ikke helt ny.

Venstre håber, at e-sport i folkeskolen kan hjælpe unge til at spille sammen i et fællesskab i stedet for at sidde derhjemme og spille alene. Partiet håber også, at det kan få flere til at melde sig ind i en e-sportsforening, hvor man får sunde vaner, når man spiller. Og hvor man lærer at tale ordentligt til andre spillere.

Flere melder sig ind i en forening

E-sport bliver mere og mere populært. Cirka en halv million danskere kan godt lide at sidde foran computeren og spille forskellige slags e-sport. 

Foreninger for e-sport eksploderer

  • Antallet af personer, som er medlem af en e-sportsforening, er steget fra 4.912 i 2018 til 7.742 i 2019 – det er 2.830 flere medlemmer på et år. 
  • Antallet af foreninger er steget fra 121 foreninger i 2018 til 187 i 2019. Og flere nye er på vej.

Kilde: DGI

Men mange af hjemme-spillerne har også meldt sig ind i en forening for e-sport. Faktisk er der sket en stigning på 58 procent i antal medlemmer af e-sportsforeninger. Det kunne DGI fortælle i april sidste år.

Opfattelsen af at spille computer har ændret sig meget, mener Peter Dalsgaard Larsen. Han er formand for en af de mange e-sportsforeninger, Gylling e-sport.

“Nu kan man sagtens sige højt, at man synes, at det er sjovt at spille computer, hvor det før blev opfattet som nørdet. Særligt forældrene har godt gavn af at få det ind i nogle velkendte rammer, hvor deres børn kommer ned og bliver en del af et fællesskab og sidder sammen fysisk,” siger han.

Hvad mener du?

Er det en god idé med e-sport som valgfag?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: Verdens rigeste e-sport-stjerne er dansker: Se listen med Danmarks 10 rigeste gamere