Identitet

Veganer slæber Burger King i retten for at grille plante-bøf sammen med kød

I Danmark er cirka 2,5 procent af os vegetarer eller veganere.

Foto: Valerina Boltneva/Pexels

Freya Ea Bjørnlund


19 november, 2019En veganer i USA er træt af, at Burger King stegte hans kød-fri bøf sammen med de almindelige bøffer.

Når man er vegetar eller veganer … er det så okay at spise grøntsager, der har ligget på samme pande som et stykke kød?

Det hverdags-spørgsmål har udviklet sig til en rets-sag i USA, hvor Burger King er blevet sagsøgt for at stege en kød-fri bøf på samme grill som normale kød-bøffer, skriver TV2.

Det er en mand ved navn Phillip Williams, som har købt en kødfri Burger – en såkaldt Impossible Whopper – i den amerikanske by Atlanta.

Philip Williams er veganer. Det vil sige, at han hverken spiser rødt kød, fugle, fisk, kød-pålæg eller bruger produkter fra dyr, for eksempel læder, uld, silke og varer testet på dyr. Mange veganere spiser netop sådan af hensyn til klimaet eller dyrenes velfærd.

Og Philip Williams var slet ikke tilfreds med, at hans plante-baserede bøf blev stegt sammen med kød. Han sagsøger nu Burger King for ikke tydeligt at skilte med, at bøffer med og uden kød bliver stegt sammen.

Bed om at få bøffen stegt på en anden grill

Burger King vil ikke udtale sig om netop denne bøf.

Burger King beskriver dog burgeren Impossible Whopper som “100 procent Whopper, 0 procent kød”. Men ifølge firmaet bag bøffen, som hedder Impossible Foods, er bøffen faktisk ikke lavet til veganere, men til folk, der bare gerne vil undgå protein fra dyr:

“For dem, der er veganere, er der en mikrobølgeovns-stegning, som de er velkommen til at bede om,” siger salgs-chef hos Impossible Foods, Dana Worth, ifølge Politiken.

Burger King skriver også på sin hjemmeside, at man kan bede om at få sin kødfri bøf stegt på en grill for sig selv.

I Danmark er cirka 2,5 procent af befolkningen vegetarer eller veganere, ifølge Dansk Vegetarisk Forening. Det vil sige personer, som ikke spiser dyr af nogen slags.

Og den 12. november blev det også muligt at købe en kødfri burger i Burger King i Danmark. Den hedder dog Rebel Whopper. Men mon ikke, man skal bede om at få den stegt for sig selv?