Kultur

Top 10: Årets største hits i Danmark – førstepladsen er dansker

Billie Eilish var et af årets store musik-navne. Her optræder hun til koncert i Holland den 18. august.

Foto: Ben Houdijk/Shutterstock

Julius Christiansen Tromholt


31 december, 2019Seismo har samlet de ti største hits i Danmark i 2019. De fleste kunstnere på listen er fra udlandet - men førstepladsen er en dansker.

I aften står den på nytårsfest, fyrværkeri og god mad. Der siger vi nemlig farvel til 2019 og goddag til 2020. Hvis du er i tvivl om, hvad der skal spilles af musik, når du danser det nye år ind, så kan du vælge et af årets ti største hits.

Eller også kan du lige quizze venner eller familie, for at se om de kan gætte, hvilke sange der har været de mest populære det seneste år.

Vi har nemlig samlet de ti største hits i Danmark i 2019 på denne liste.

Det er musik-selskabernes brancheorganisation IFPI som har giver DR tallene, som viser de mest streamede og downloadede sange i Danmark.

10. Post Malone – Wow

Den amerikanske rapper Post Malone har tatoveret ”always” og ”tired” under sine øjne, som betyder ”altid” og ”træt.” Men Post Malone har lavet andet end at sove i 2019. Han har nemlig også lavet det ene hit efter det andet.

Et af hans største hits i 2019 var nummeret Wow, som får 10. pladsen på listen.

Post Malone var i 2019 forbi Royal Arena i København for at give koncert. I 2020 er manden med tatoveringerne i hovedet tilbage i Danmark. Her skal hen nemlig spille på Tinderbox i Odense på Fyn.

Hør nummeret her:

9. Tones and I – Dance Monkey

9. pladsen går til den 19-årige australske kunstner Toni Watson, som er bedre kendt under kunstner-navnet Tones and I. Hun fik sit store internationale gennembrud i 2019 med nummeret Dance Monkey, som lige pludselig tog verden med storm. Det er sådan en sang, som man har på hjernen hele dagen, hvis man har hørt den.

Nogle synes, at den er irriterende, andre elsker den. Men noget rigtigt har hun gjort. Nummeret har nemlig ligget nummer 1 i 27 lande – blandt andet også i Danmark. Godt klaret af den unge australier.

8. Shawn Mendes & Camilla Cabello – “Señorita”

Et af årets aller største hits.

Nummeret får alle til at tro, at de lige pludselig er blevet til lækre latinere, som skal ud og danse sexet på dansegulvet. Nummeret er så sexet, at de to stjerner bag sangen siden er blevet kærester. Danskerne var da også glade for de to forelskede musikeres super-hit. Nok til at blive nummer 8 på vores listen.

Señorita er det mest streamede nummer i verden på Spotify i 2019. Det er streamet over en milliard gange.

Hør nummeret her:

7. Lewis Capaldi – Someone You Loved

Skotske Lewis Capaldi får listen 7. plads med den bløde ballade Someone You Loved.

Lewis Capaldi har sagt til DR, at hans yndlingsby er København. Han er faktisk så glad for byen, at han har købt et årskort til Tivoli. Så hvis du er heldig, kan det være, at du lige pludselig sidder ved siden af ham i Det gyldne tårn. Så kan det være, at han giver et nummer på vej ned.

Hør nummeret her:

6. Lord Siva & Vera – Paris

Så har vi de første danskere på listen. I 2019 lavede sangeren Lord Siva og produceren Vera et samarbejde. Og den første single Paris blev et kæmpehit i Danmark.

Normalt synger og rapper Lord Siva på dansk. Men på Paris kaster Brian Sivabalana – som han rigtigt hedder – sig ud i at synge på engelsk. Og det blev en succes.

Selv kalder de to kunstnere nummeret for mærkeligt. I april havde nummeret 80.000 afspilninger om dagen i Danmark.

Hør nummeret her:

5. Ed Sheeran og Justin Bieber – I don’t Care

Man kunne næsten regne ud, at et nummer med Ed Sheeran og Justin Bieber ville blive en kæmpe succes, allerede inden man havde hørt det.

De to superstjerner plejer nemlig altid at ligge øverst på hitlisterne. Og sådan gik det også med nummeret I don’t care.

Hør nummeret her:

4. Billie Eilish – Bad Guy

Den 18-årige amerikaner Billie Eilish har været et af årets største musik-navne. Hun har haft flere kæmpe-hits – blandt andet Bad Guy, som var det fjerde største hit i Danmark i 2019.

Billie Eilish har åbent fortalt om sine personlige problemer med angst, depression og selv-skade (når man med vilje gør skade på sig selv). Det kan nemlig være hårdt at blive kendt i så ung en alder.

Hør nummeret her:

3. Lil Nas X & Billie Ray Cyrus – Old Town Road

Hvad sker der, når rap møder country-musik? Så får man åbenbart et af de største hits i USA’s historie.

Old Town Road lå nemlig nummer 1 på den amerikanske hitliste Billboard i 19 uger. Det har ingen andre numre gjort i historien.

Nummeret er lavet af den 20-årige rapper Lil Nas X og den 58-årige country-sanger Billie Ray Cyrus, som blandt andet er far til stjernen Miley Cyrus.

Hør nummeret her:

2. Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow

For et år siden var det nok de færreste der ville gætte på, at skuespilleren Bradley Cooper skulle lave et af årets mest populære musiknumre.

Men det skulle han. Blandt andet fordi han synger den sammen med superstjernen Lady Gaga. Sangen er fra filmen A Star is Born, hvor de har hovedrollerne. Nummeret blev en kæmpe succes – også i Danmark hvor sangen blev årets næststørste hit.

Sangen vandt blandt andet en Oscar for årets ’Bedste sang’ i en film.

Hør nummeret her:

1. Gili – Vai Amor

Det største hit i Danmark i 2019 kommer fra Danmarks egen hit-maskine Gili.

Det har da også været svært at tænde for en radio i sommeren 2019 uden at høre tonerne fra Gilis Vai Amor. Kian Rosenberg Larsson, som Gili rigtigt hedder, spiller i 2020 koncert i Royal Arena for første gang i karrieren.

Hvis du ligesom de fleste andre har gået og tænkt over, hvad Vai Amor betyder, så kan vi fortælle, at det er portugisisk og betyder ’kom, skat.’

Hør nummeret her: