Kultur

Tema: Medlem af kontroversiel religion i Brasilien: “Homoseksualitet er djævlens værk”

Lucimera Goncalves

Foto: Paw Gissel

Simon Johansen


27 januar, 2024Ifølge den evangeliske kirke i Brasilien er homoseksuelle og andre religioner djævlens værk. Vi diskriminerer ikke, vi adlyder blot Guds vilje, siger en selverklæret profet om den hastigt voksende religion.

Artiklen er en del af temaet “Findes der racisme i Brasilien?”. Personer fra forskellige dele af det brasilianske samfund giver deres syn på, om racisme kan eksistere i et land med så meget diversitet som Brasilien. Projektet er udarbejdet af journalist Simon Johansen i samarbejde med Seismo. Projektet er støttet af Udenrigsministeriets formidlingslegater.

I denne artikel forklarer profeten Lucimera Goncalves fra den evangeliske kirke, hvorfor hun mener, at afro-brasilianske religioner er noget, djævlen har skabt.

Jeg er en profet. Gud taler til mig, og jeg giver beskederne videre til de mennesker, som har brug for Guds ord.

Folk kommer til mig i kirken og spørger, om Gud har beskeder til dem.

Førhen plejede de fleste i Brasilien at være katolikker. Den kendte Jesus-figur i Rio de Janeiro er da også en katolsk figur. Men de tider er ved at være forbi. Nu er de evangeliske kirker ved at overhale katolicismen.

Der er store forskelle på den katolske kirke og den evangeliske trosretning.

Man kan sige, at katolikker er mere traditionelle, og vi evangelister er mere farverige og festlige.

I den evangeliske kirke har vi en stærkere forbindelse til Gud, end katolikker har. Der er ikke behov for at tale med Gud gennem en præst. Selvom jeg ikke er præst, har jeg direkte kontakt med Gud. Vi læser også Biblen anderledes. Vi tror på Biblen som den eneste sandhed, hvor katolikker også tillægger traditioner stor betydning.

Desuden er paven katolikkernes overhoved. Den slags hierarki bruger vi ikke.  

Lucimera Goncalves Foto: Paw Gissel

Den brasilianske familie

I de senere år har vi evangelister fået mere opmærksomhed end tidligere. Det skyldes nok, at vores nu tidligere præsident, Jair Bolsonaro, er evangelist, og han har mange gange talt om at beskytte de evangeliske værdier i Brasilien.

Eksempelvis har Bolsonaro talt meget om vigtigheden af at beskytte den brasilianske familie. Det største og mest dyrbare, Gud har skabt, er den evangeliske familie. En brasiliansk familie består af mor og far og børn.

Men i det moderne Brasilien er den brasilianske familie under pres. Der er en del af befolkningen, som går ind for det, man kan kalde “diversitetspolitik”.

Det er mennesker, som går ind for, at den brasilianske familie kan se anderledes ud. Disse mennesker mener for eksempel, at den brasilianske familie kan bestå af to mødre eller to fædre.

Homoseksuelle vil ødelægge samfundet

På den måde viser Djævlen sig på forskellige måder i samfundet. Djævlen er utrættelig. Jeg plejer at sige, at han arbejder 25 timer i døgnet. Djævlen gør det, han er forpligtet til: Stjæle, dræbe og ødelægge.

Djævlen er vred over, at Gud skabte os, de evangeliske familier, i sit billede. Så han prøver at forpurre vores forhold til Gud, og hans metoder varierer. Det kan være afgudsdyrkelse, hekseri, og det kan også være homoseksualitet.

Folk, som er homoseksuelle, ønsker det modsatte af, hvad Gud ønsker. De vil ødelægge samfundet ved at inspirere andre til også at tro på, at den brasilianske familie kan se anderledes ud end far, mor og børn.

Folk spørger mig, om det er muligt at beskytte den brasilianske familie i et land som Brasilien, hvor der findes så mange forskellige religioner, som har andre opfattelser af, hvordan en familie skal se ud. Mit svar er ja. Vi er nødt til at stole på, at Gud vil ordne alting, og at alting løser sig. Derfor accepterer jeg også religionsfrihed.

Djævlens værk

Der findes selvfølgelig kun én Gud, nemlig den evangeliske Gud. Det er bare vigtigt at være opmærksom på, at disse andre religioner ikke har noget med Gud at gøre.

Tag for eksempel den afro-brasilianske religion Candomblé. Det er ikke Guds værk. Det er Djævlens værk. De mennesker, som tilbeder denne religion, vil en dag blive dømt af Gud. En dag vil Gud fælde dom over dem alle: Homoseksuelle, løgnere, igler og mennesker, som tilbeder andre guder end Gud.

Jeg ved, at der er bander og kriminelle, som begår hærværk på religiøse steder ejet af Cadomblé. Og jeg ved, at der er folk, som kæder evangelister sammen med disse kriminelle.

Folk siger, at disse ødelæggelser er en form for racisme, fordi candomblé er en religion, som har rødder i Afrika.

Men jeg kan bare sige: Jeg er ikke tilhænger af, at man ødelægger andres ejendom. Det er ikke op til os mennesker at straffe Candomblé.

Vi mennesker skal stole på, at Gud vil ordne alting. Gud har en straf til de mennesker, der ikke er ham tro.

LÆS OGSÅ: Tema: Findes der racisme i Brasilien?