Politik

Sundhedsminister: ”Kan ikke være med til at åbne diskoteker og natklubber”

Der går nok noget tid, før du kan komme på diskotek igen.

Foto: Alexey Turenkov/Unsplash

Freya Ea Bjørnlund


5 august, 2020Det var planen, at du snart kunne få lov til at gå på diskotek og natklub. Men nu ser det ud til, at planen bliver lavet om.

Du har ikke gået rigtigt i byen siden midten af marts. Diskoteker og natklubber blev lukket sammen med resten af Danmark. Og det er nogle af de få steder i samfundet, som stadig holder corona-lukket.

Planen var, at de skulle åbne i august. Men planen ser ud til at ændre sig. Sundhedsminister Magnus Heunicke er klar til at holde dem lukket længe endnu, siger han til TV2.

”Jeg kan ikke være med til, at natklubber og diskoteker bliver en del af genåbningen med fase 4, når der er bekymrende tegn på, at de kan være hotspots.”

Fase 4 skulle efter planen være den sidste del af genåbningen af Danmark. Men den 12. august skal politikerne mødes igen for at snakke om, om planen skal laves om.

Hvorfor tøver han med at åbne diskoteker og natklubber?

Tirsdag landede en overraskende kommentar fra Kåre Mølbak, som er faglig direktør for Statens Serum Institut. Han er en af myndighedernes vigtigste eksperter under corona-krisen.  

Han mener, at det er for tidligt at åbne diskoteker og natklubber. Sammen med Statens Serum Institut anbefaler han politikerne at holde dem lukkede.

Det gør han, fordi smitten med corona-virus er steget lidt igen. Særligt i Aarhus og Ringsted er mange blevet smittet.

I uge 31 var der dobbelt så mange smittede som ugen før. På samme måde var weekendens tal dobbelt så høje som sidste weekend.

Kåre Mølbak mener, at særligt natklubber og diskoteker skaber stor risiko for smitte:

”Det vil sige, at det er folk, som man ikke tidligere har haft kontakt med. Derudover sker der et vist tab af kontrol, når man drikker og går til den ude i nattelivet,” siger han til DR.

Er der andre dele af landet, som måske heller ikke må åbne?

Der lå en klar plan for, hvilke dele af Danmark, som måtte åbne i fase 4 i denne måned. Det gjalt:

– Diskoteker, spillesteder og natteliv.
– Fuld åbning af alle uddannelser.
– Arrangementer, hvor der er flere end 500 personer.

Lørdag den 8. august bliver det også tilladt at samles 200 mennesker i stedet for kun 100.

Men alle planerne skal nu diskuteres igen. Sundhedsministeren har ifølge DR bedt Statens Serum Institut om at komme med en anbefaling om alle planerne i fase 4.

Derefter er det politikernes opgave at beslutte, hvad der må åbne. De begynder at diskutere sagen den 12. august.

LÆS OGSÅ: Nu anbefales det at bruge mundbind: Det skal du vælge, og sådan bruger du det