Identitet

Se billederne fra Danish Rainbow Awards 2020 – kronprinsesse Mary uddelte æres-prisen

Kronprinsesse Mary ankommer til showet.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


2 oktober, 2020



Onsdag blev årets Danish Rainbow Awards afholdt. Her hylder man det danske LGBTQ+-miljø.

Homo-seksuelle, dragqueens og masser af flotte kjoler og glimmer.

I onsdags blev Danish Rainbow Awards 2020 afholdt. Til eventet hylder man LGBTQ+-miljøet i Danmark. Der bliver uddelt priser til dem, som har gjort en forskel for miljøet det seneste år.

Showet blev afholdt i Cirkus-bygningen i København. Selvfølgelig med god afstand på grund af corona-virusset. Det skriver TV2.

Aftenens værter var Ibi Støving og Abdel Aziz Mahmoud. Se dem her:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Til showet blev der uddelt flere priser. De blev blandt andet uddelt af kronprinsesse Mary, Linse Kessler, ministeren for ligestilling, Mogens Jensen, og Lene Nystrøm og René Dif fra bandet Aqua.

Her står Linse Kessler på scenen i sit regnbue-farvede tøj:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Til aftenen havde René Dif klædt sig som en dragqueen:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Mogens Jensen, som er minister for ligestilling, deltog også:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Vi har samlet nogle af vinderne. Du kan se dem alle på TV2 Lorrys hjemmeside her.

Æres-prisen

Aftenens æres-pris blev uddelt af kronprinsesse Mary. Hun er nemlig protektor for Copenhagen Pride næste år. Det betyder, at hun skal hjælpe med at skabe opmærksomhed omkring Priden – den store festival, som hvert år kæmper for LGBTQ+-personers rettigheder. Læs mere om det her.

Æres-prisen gik til 95-årige Doris Pollas. I 1948 var hun med til at stifte LGBT Danmark. Hun er den eneste stifter, som stadig er i live.

Mary talte blandt andet om, at det er 31 år siden, at to af samme køn blev gift i Danmark for første gang. Danmark var det første land i verden, hvor det blev tilladt.

Doris Pollas havde ikke mulighed for at deltage. Men hun havde sendt en video-hilsen. Her står kronprinsesse Mary på scenen:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Årets LGBTQ+-person

Prisen for årets LGBTQ+-person gik ikke til en, men to personer.

Den gik til danserne Silas Holst og Jakob Fauerby, som sammen vandt programmet Vild med dans som det første par af samme køn.

”Vi skal stoppe chikane, men husk kvinder: De mest udsatte kvinder er trans-kvinder,” sagde Silas Holst fra scenen.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Medieprisen

Her vandt serien ”10 år senere” med Martin Høgsted og Anders Grau i hovedrollerne. Serien handler om et homoseksuelt par, som har været sammen i 10 år. Her følger man deres problemer i hverdagen.

Her står de to hovedroller på scenen:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Foreningsprisen

Vinderen blev LGBT+HUSET i Aarhus. Det er et sted, som har fokus på fire områder: Det sociale, kultur, sundhed og oplysning om LGBTQ+-miljøet. Her kan du være social, indsamle viden om miljøet, møde andre fra miljøet eller få hjælp, hvis du har brug for det. Læs mere på deres hjemmeside her.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Årets hetero/Straight Ally

Vinderen blev fodbold-spilleren Viktor Fischer. Flere fans fra modstander-hold råbte sidste år homofobiske sange efter ham.

”Kald mig idiot, men kald mig ikke homo,” sagde han dengang. Han fortalte, at homo ikke burde være et negativt ord. Det skriver DR.

Han var med til at sætte et stort fokus på homofobi i sport. Viktor Fischer er ikke selv homoseksuel.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Sportsprisen

Vinderen blev fodboldspilleren Pernille Harder.

Til VM i Frankrig kyssede hun sin kæreste, den svenske fodboldspiller Magdalena Eriksson, på sidelinjen. De billeder gik verden rundt. Dermed var hun med til at sætte fokus på LGBTQ+-miljøet i hele verden.

I 2020 blev Pernille Harder den dyreste kvindelige fodboldspiller nogensinde, da hun skiftede fra tyske Wolfsburg til engelske Chelsea – hvor hendes kæreste Magdalena Eriksson også spiller. Læs mere om det her.

Pernille Harder var med live på stor-skærm:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.