Identitet

Så er der nye emojis: En mand på barsel og en kvindelig julemand

Nu kommer der 117 nye emojis.

Foto: Pexels

Julius Christiansen Tromholt


5 februar, 2020Til efteråret kommer der 117 nye emojis. Vi får blandt andet en kvindelig julemand – som vi måske skal kalde julekvinde – og et symbol for transkønnede.

Du kender det sikkert. Du skal sende en besked til din ven. Men du mangler lige den perfekte emoji. Hvorfor er der ikke en militær-hjelm, en boomerang og en harmonika-emoji, tænker du.

Det behøver du ikke tænke længere. De kommer nemlig snart. Til efteråret kommer der 117 nye emojis til din telefon. Og de nye emojis passer godt til den tid, som vi lever i. Der er nemlig både lidt om klimaet, ligestilling og køn. Det skriver Politiken.

Se nogle af de nye emojis her:

Hvilke emojis er der kommet?

Blandt de nye emojis er der en mand med et brude-slør til de homoseksuelle, en kvindelig julemand og en far på barsel.

Når man er på barsel, så får forældrene til et nyfødt barn fri for at passe på barnet den første tid. Det er for det meste moren, som tager langt de fleste af barselsdagene. Det skriver Kvinfo.dk. Men nu kan det være, at mændene tager lidt flere barselsdage. Nu har de i hvert fald emojien til det.

Der er også kommet emojis til de transkønnede. Hvis man er transkønnet, så føler man sig ikke som det køn, som man er født som. Der findes et symbol og et flag for de transkønnede. Og nu kan du vælge begge dele som emoji.

Det kan være hårdt at være transkønnet. Læs mere om det her.

Hvis du er klima-aktivist, og har savnet nogle gode emojis, så er der også noget nyt til dig. Du kan blandt andet vælge en isbjørn eller et skilt fra en demonstration. Isbjørne er særligt hårdt ramt af klima-forandringerne. De lever nemlig i områder med is som smelter, fordi kloden bliver varmere. Læs mere om det her.

Kønsneutrale

Det er firmaet Unicode Consortium, som står bag de nye emojis. De har længe arbejdet på at lave emojis, som passer til alle typer af mennesker. Derfor lavede de 138 kønsneutrale emojis i 2019. Altså emojis, som hverken er en mand eller en kvinde.

55 af de 117 nye emojis er derfor tilføjelser til emojis, som allerede findes i forvejen. Det kan være nye nuancer af hud-farver, eller nye typer af køn som man nu kan vælge. Det betyder, at 62 af de 117 nye emojis er helt nye symboler.

Se alle de nye emojis her.