Identitet

Riverdale-stjerne kritiserer foto-apps: “Det her er ikke okay”

Lili Reinhart spiller Betty Cooper i Netflix-serien Riverdale.

Foto: Netflix

Freya Ea Bjørnlund


18 november, 2019Lili Reinhart kan ikke lide den slags apps, som kan photoshoppe folk tyndere. Slet ikke.

På Instagram ser visse fotos ud, som om de er for gode til at være sande. Eller for lækre til at være ægte. Og det kan de meget vel være.

Der findes flere apps, som gør det muligt at photoshoppe dig selv tyndere. Sådan en faldt Lili Reinhart, som spiller Betty Cooper i Netflix-hittet Riverdale, for nyligt over. Og hun var ikke begejstret – slet ikke, faktisk.

I går delte Lili Reinhart en story på Instagram. Her skriver hun, at hun tilfældigt opdagede appen BodyTune – netop sådan en app, som kan manipulere ens figur på fotos. Hun delte også en reklame for appen, hvor en models arm og talje bliver photoshoppet mindre.

“Det her er ikke okay”, skriver hun i sin story. “Det er derfor, at sociale medier er blevet farlige for vores helbred. Det er derfor, at folk har urealistiske forventninger til deres kroppe.”

Badass at være stærk

Lili Reinhart opfordrer alle sine følgere til ikke at bruge den slags apps.

“Vi er bedre end det her,” skriver hun i sin story.

“Med de skadelige psykologiske effekter, som de her photoshopping-apps har givet vores generation, er det ikke det værd at se ‘tyndere’ ud på et foto på Instagram.”

Lili Reinhart har tidligere fortalt, at hun selv har kæmpet med den psykiske sygdom Body Dysmorphic Disorder, hvor man ser en masse “fejl” ved sit udseende, som andre ikke ser. Men hun fortæller, at hun har arbejdet hårdt for at få det bedre med sig selv.

Til Glamour har hun sagt:

“Jeg har ændret mentalitet, det er ikke ‘Jeg bliver nødt til at tabe mig, jeg bliver nødt til at være tynd.’ Det er ‘Det er fucking badass at være stærk.”

Du kan se hele Lili Reinharts Instagram story her:

https://twitter.com/labb952/status/1196130045653323776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1196130045653323776&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.teenvogue.com%2Fstory%2Flili-reinhart-photoshopping-apps-body-image