Online

Rekord: VM-kvartfinalen i League of Legends slår seer-rekord

League of Legends har nu slået Fortnite i seer-tal.

Foto: Marta Branco/Pexels

Julius Christiansen Tromholt


29 oktober, 2019Aldrig har så mange seere på samme tid set et en e-sport-turnering, som da VM-kvart-finalen i League of Legends blev spillet i Paris i år.

Måske var du en af dem, som sad og streamede League of Legends World 2019, da holdene SK Telekom og Splyce mødte hinanden i kvart-finalen. Hvis du så med, så har du måske været med til at slå en verdens-rekord.

Kampen slog nemlig rekorden for flest seere på samme tid til en e-sports-begivenhed. Mere end 2,5 millioner så nemlig med, da seer-tallene toppede – helt præcist 2.504.751. Det skriver escharts, som måler streaming-tallene på e-sports-arrangementer.

Den tidligere rekord lød på 2,3 millioner seere. Den blev sat ved Fortnite World Cup Solos-finalen tidligere på året.

Rekorden kan snart blive slået igen

Det er ikke sikkert, at den nye seer-rekord får lov til at stå særligt længe. Der er nemlig snart både semi-finaler og en finale, der skal spilles. Her er der mulighed for, at seer-tallene vil komme op over tre millioner.

Særligt det sydkoreanske hold SK Telekom er en seer-magnet. Der det mest berømte LoL-hold i verden. En af de mest populære spillere Lee “Faker” Sang-hyeok spiller på holdet De har tidligere vundet VM tre gange og har en kæmpe skare af sydkoreanske fans, skriver The Loadout.

Med rekorden viser LoL endnu engang, at det er spillet med flest seere i verden. På de efter-følgende pladser finder vi Fortnite, Dota 2 og CS:GO.

Semifinalerne bliver spillet 2. og 3. november. Finalen spilles 10. november. Skal du være med til at slå verdensrekorden? Kampen kan streames på streamingtjenesten Twitch.tv.